Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος «έδυσε» οριστικά τον πράσινο ήλιο

Ρένα Διακίδη
Οι συμβολισμοί στην τελυταία  συνέντευξη Τύπου του «υποψηφίου» πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν σαφείς.   Λευκό φόντο και μόνο το πράσινο χρώμα παρέπεμπε στο πάλαι ποτέ  Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα .
Ο πράσινος ήλιος έδυσε για τα καλά και στη θέση του μπήκε μια…  tabula rasa.   Ένας άγραφος πίνακας, μια λευκή σελίδα που θα σηματοδοτήσει την αλλαγή  και την αποκοπή από το πρόσφατο αλλά και το ιστορικό  παρελθόν…
Με τη λευκή σελίδα πίσω, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να σηματοδοτήσει την αλλαγή, το νέο ξεκίνημα, το δικό του ΠΑΣΟΚ που δεν θα είναι πια ούτε Κίνημα, ούτε Σοσιαλιστικό.
Φευ! Η ιστορία δεν αλλάζει με συνθήματα κενά περιεχομένου. Η  «λευκή σελίδα» δεν μπορεί να σβήσει ούτε τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν, ούτε να απαλλάξει τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο από την ευθύνη του  στην οικονομική  καταστροφή, την κοινωνική και πολιτική αποσάθρωση της χώρας, ως ένας εκ των πρωτεργατών της πλέον καταστροφικής και αδιέξοδης πολιτικής που εφαρμόστηκε μεταπολεμικά στην Ελλάδα.

Είναι αλήθεια ότι οι φίλοι του οι καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφοι κάνουν  φιλότιμες προσπάθειες, (ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας να ήταν, είναι απλά ο «υποψήφιος»  αρχηγός ενός κόμματος του 10%)  και άλλα τερτίπια για να του φτιάξουν το προφίλ του μεγάλου ηγέτη, αλλά δυστυχώς για τη χώρα, ό, τι γράφει δεν ξεγράφει….

Δεν υπάρχουν σχόλια: