Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Στη Βουλή το θέμα με τους αυτόκλητους πολιτοφύλακες

Ο θόρυβος που ξέσπασε με τις δραστηριότητες ομάδων πολιτοφυλακής που ανέδειξε με ρεπορτάζ και το tvxs.gr μεταφέρεται στο Κοινοβούλιο με ερώτηση του βουλευτή Τάσου Κουράκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή του προς την κυβέρνηση εκτιμά ότι είναι παράνομη η προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» το οποίο, όπως υποστηρίζει, καλεί σε παράνομες για το πολίτευμα δράσεις.
Ο κ. Κουράκης ρωτά τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας:
  • Θα ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα (αν δεν έχει ήδη παρέμβει αυτεπαγγέλτως) για την παρότρυνση σε παράνομες και επικίνδυνες για το δημοκρατικό πολίτευμα μορφές οργάνωσης  και δράσης από το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά»;
  • Πώς θα αντιμετωπίσουν τα επικίνδυνα φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης και πρακτικής που αναπτύσσονται από παρόμοιες οργανώσεις;
Στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τελευταία έχουν πληθύνει οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι ενέργειες αυτές λόγω της έκτακτης κατάστασης της χώρας.
Υπογραμμίζει ότι τον νόμο στα χέρια τους καλούν τους πολίτες να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων «Αθηνά» (Ε.Κ.Ε.Ο.) εμφανίζεται ως  ένα  κοινωφελές ερευνητικό κέντρο. Η παρουσία του μέσω της ιστοσελίδας του το καθιστά ιδιαιτέρως επικίνδυνο, καθώς προτρέπει σε δημιουργία μορφωμάτων παράνομων και επικίνδυνων για το δημοκρατικό πολίτευμα, όπως αυτό της  Ελληνικής Πολιτοφυλακής το οποίο είναι παράρτημα του Ε.Κ.Ε.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: