Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ: ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΚΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΒΡΑΧΝΑΣ ΚΑΙ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΕ: ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!
Η Σύνοδος Κορυφής έδωσε την ανακοίνωση "στήριξης" την οποία εκλιπαρούσε ο Αντώνης Σαμαράς, χαιρετίζοντας την προσπάθεια που γίνεται για να μπει το πρόγραμμα σε τροχιά και κάνοντας λόγο για "σημαντική πρόοδο στην επαναδρομολόγηση του προγράμματος προσαρμογής".Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τη δόση καθώς περιορίζεται σε μια λακωνική αναφορά ότι "το eurogroup θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα της επανεξέτασης υπό το πρίσμα της έκθεσης της τρόικας και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις".
"Ο κ. Σαμαράς μας εξήγησε αναλυτικά τι γίνεται στην Ελλάδα για να μπει το πρόγραμμα σε τροχιά", υποστήριξε ο Χ. Β. Ρομπάι στη συνέντευξη τύπου και τόνισε: "Πρέπει να σημειώσω ότι η ανακοίνωση στέλνει ένα σαφές μήνυμα. Ενθαρρύνουμε τη χώρα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις".
Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο, τόνισε, από την πλευρά του, ο Φρ. Ολάντ και συμπλήρωσε ότι η συμφωνία με την τρόικα είναι κοντά. Ο Γάλλος πρόεδρος αναφορικά με την Ισπανία, δήλωσε ότι δεν συζητήθηκε πιθανό αίτημα βοήθειας από τη χώρα και ότι αν εκείνη σκεφτεί να ζητήσει στήριξη δεν πρέπει να επιβληθούν επιπλέον όροι.
Ο αγώνας δρόμου συνεχίστηκε σήμερα για τον πρωθυπουργό με τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Η συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά κράτησε 45 λεπτά και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και θέματα που αφορούν τη γρηγορότερη εκταμίευσηκοινοτικών κονδυλίων.

Χθες στην παρέμβασή του στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός ζήτησε την εκταμίευση ολόκληρης της δόσης ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να ξεπεράσει την τεράστια έλλειψη ρευστότητας. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις συνομιλίες με την τρόικα το συντομότερο δυνατό.

Η δήλωση για την Ελλάδα αναφέρει τα εξής:
"Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την πρόοδο της Ελλάδας και της τρόικας προς την επίτευξη συμφωνίας, όσον αφορά τις πολιτικές στις οποίες βασίζεται το πρόγραμμα προσαρμογής, και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της εν εξελίξει επανεξέτασης. To eurogroup θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα της επανεξέτασης υπό το πρίσμα της έκθεσης της τρόικας και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.
Επικροτούμε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της και επαινούμε τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του ελληνικού λαού. Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην επαναδρομολόγηση του προγράμματος προσαρμογής.

Αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής και ενθαρρύνουμε τις προσπάθειές της να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος.

Αυτό είναι απαραίτητο για να γίνει πιο ανταγωνιστικός ο ιδιωτικός τομέας, να αυξηθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα.
Οι προϋποθέσεις αυτές θα επιτρέψουν την ανάκαμψη της ανάπτυξης στην Ελλάδα και θα εξασφαλίσουν το μέλλον της στη ζώνη του ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: