Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Πολιορκούν τη ΓΑΔΑ οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων. Ζητούν να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Ένταση στο υπουργείο Άμυνας. "Εισβολή" από εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. ΜΑΤ έριξαν χημικά. Τουλάχιστον δύο οι τραυματίες (Vids)

Επεισόδια στο Πεντάγωνο από depy6
Ένταση σημειώθηκε στην πύλη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Τα σωματεία εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έκλεισαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Πρωτοφανείς ήταν οι εικόνες καθώς ομάδα εργαζομένων σήκωσαν το ρολό ασφαλείας της πύλης, φτάνοντας μέχρι τα σκαλοπάτια του υπουργείου, χωρίς να τους εμποδίζουν αστυνομικοί ή στρατιωτικοί.
Μη βρίσκοντας, ουσιαστικά, κανένα εμπόδιο, εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Αμυνας.

Εργαζόμενοι των ναυπηγείων ''πολιορκούν'' το υπ... από depy6
"Φτάνει πια η κοροϊδία!" φώναζαν οργισμένοι, ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στράφηκε προς το μέρος τους με ντουντούκα. Ο κ.Κωσταράκος προσπάθησε να ηρεμήσει το πλήθος, με τα ΜΑΤ να βρίσκονται πίσω του και να φρουρούν την είσοδο του κτιρίου. Τελικά ο κ.Κωσταράκος δεν κατάφερε τίποτα και ανέβηκε και πάλι στο γραφείο του.
Την εμφάνισή τους έκαναν τα ΜΑΤ λίγο αργότερα, τα οποία έριξαν χημικά στη προσπάθειά τους να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Στα χέρια με τα ΜΑΤ οι συγκεντρωμένοι. Τουλάχιστον δύο οι τραυματίες.
Άνδρες από τουλάχιστον τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ έθεσαν σε κλοιό τους διαμαρτυρόμενους, ενώ έγιναν και προσαγωγές με πιο πρόσφατη αυτή του προέδρου των εργαζομένων στα ναυπηγεία, Γ. Καρακίτσου.
Το σωματείο των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Τρίαινα» που ζητεί συνάντηση με τον υπουργό 'Αμυνας, θέτει θέμα δεδουλευμένων, καθώς, όπως αναφέρει, από τους 1.100 εργαζόμενους, οι 160 είναι απλήρωτοι εδώ και τρία χρόνια και οι υπόλοιποι τους τελευταίους έξι μήνες, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η εκ περιτροπής εργασία.

Μεταξύ άλλων, έντονος διάλογος σημειώθηκε μεταξύ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που βρέθηκε από νωρίς στο σημείο. Ο αρχηγός ζήτησε από την αστυνομία να απομακρύνει τους διαδηλωτές από τον χώρο, γεγονός που προκάλεσε την μήνη του κ. Κουρουμπλή.

Οι εργαζόμενοι ζητούν δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στο εξοντωτικό μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία, ενώ έχουν ζητήσει να υπάρξει σχέδιο από την κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός ενιαίου ναυπηγοεπισκευαστικού φορέα και "πάγωμα" της καταβολής δόσεων των στεγαστικών δανείων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλά στο συγκεντρωμένο πλήθος από depy6
Σημειώνεται ότι συντονιστής για το θέμα των ναυπηγείων έχει τεθεί, από την κυβέρνηση, ο Νίκος Αναστασόπουλος.

Στη ΓΑΔΑ ο Παναγόπουλος

"Δεν μπορεί αυτοί που έχουν καταπατήσει κάθε ιερό και όσιο, οδηγώντας στην εξαθλίωση χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, να συλλαμβάνουν τώρα εργαζόμενους που διακδικούν τα δίκαιά τους" δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα το πρωί, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Παναγόπουλος μετέβη στη ΓΑΔΑ, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που έχουν προσαχθεί, ενώ κάλεσε συνδικαλιστικά στελέχη να συγκεντρωθούν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται ότι η Λ. Αλεξάνδρας είναι κλειστή στο ύψος της ΓΑΔΑ λόγω συγκέντρωσης συμπαράστασης στους συλληφθέντες εργαζόμενους των Ναυπηγείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: