Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Νεότερο: άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους των ναυπηγείων που μπήκαν στο υπ. Αμυνας

left.gr
Οι εργαζόμενοι πέρασαν την πύλη του υπ. Άμυνας στη λ. Μεσογείων και πέρασαν στον προαύλιο χώρο. Αυτή την ώρα (10.30 π.μ.) βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου. Στις 11.10 επιτέθηκαν τα ΜΑΤ και τους έδιωξαν από την είσοδο του κτιρίου. Συνεχής ενημέρωση.
4.49 Τραυματίας ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα ναυπηγεία, Βασίλης Καρακίτσιος. Μεταφέρθηκε στο Ελπίς με σπασμένα πλευρά και τον ξαναγύρισαν με συνοδεία στη ΓΑΔΑ.
4.42 Με πορεία θα κατευθυνθούν από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων οι αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων.
4:34 Σε συλλήψεις θα μετατραπούν οι περίπου 120 προσαγωγές. Στην Ευελπίδων κατευθύνονται τώρα προσαχθέντες και αλληλέγγυοι.
4:04 Φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα έξω από τη ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους προσαχθέντες εργαζόμενους των Ναυπηγείων.
2:19 Έξω από τη ΓΑΔΑ έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι των ναυπηγείων, αλλά και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, που συμπαρίστανται στους προσαχθέντες εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

2:03 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του σωματείου των ναυτεργατών, έχει σπάσει τα πλευρά του, ενώ ο αντιπρόεδρος φέρεται να έχει κάταγμα στο πόδι του.
1.45 μ.μ.: Στη ΓΑΔΑ αυτή την ώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης.
1.25 μ.μ.: Αδύνατη η επικοινωνία με κάποιους από τους προσαχθέντες εργαζόμενους. Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τον αριθμό τους. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που έχουν προσαχθεί, ενώ κάλεσε συνδικαλιστικά στελέχη να συγκεντρωθούν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
12.55 μ.μ.: Στη ΓΑΔΑ έχουν μεταφερθεί πλέον οι προσαχθέντες, δεκάδες κατά πληροφορίες, από το υπ. Αμυνας. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση μεταβαίνουν με πορεία από το υπ. Αμυνας όσοι εργαζόμενοι δεν προσήχθησαν νωρίτερα (φωτό)

Δεν υπάρχουν σχόλια: