Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Σοφία Σακοράφα - Έχετε κάνει κατάληψη στις ζωές, στο μέλλον των παιδιών μας, στην πατρίδα μας, στο ύστατο δικαίωμα για την αξιοπρέπεια!

Η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πραγματικά έχει καταφέρει αυτή η τρικομματική Κυβέρνηση να στρεβλώσει, να αναποδογυρίσει τελείως κάθε έννοια που περιγράφει την πραγματικότητα. Δεν είναι δυνατόν! Δεν μπορούμε άλλο ούτε εμείς ούτε η ελληνική κοινωνία που έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο αντοχής, να ακούει τον Πρωθυπουργό να μιλά για δίκαιη και απλούστερη φορολογία. Αναρωτιέμαι, πρέπει να επιτεθώ –εννοώ πολιτικά- ή να ειρωνευτώ, όταν λέγοντας «δικαιοσύνη», εννοείτε ότι όσο πιο πολλά παιδιά έχεις, τόσο πιο πολύ θα αυξάνει ο φόρος, ενώ όσο μεγαλύτερα έσοδα έχεις από ενοίκια και μερίσματα, τόσο θα μειώνεται.
Αναρωτιέμαι, πρέπει να επιτεθώ ή να ειρωνευτώ, όταν λέγοντας «απλούστερο φορολογικό σύστημα», εννοείτε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται όπως οι πολυεθνικές και οι τράπεζες ακόμα λιγότερο από πριν. Και, βέβαια, η ειρωνεία είναι το τελευταίο καταφύγιο αυτού που τα έχει πει όλα, αυτού που επιβεβαιώνεται σε όλα –και, μάλιστα, με τρόπο τραγικό- και το τελευταίο οχυρό αυτού που μιλά για την αλήθεια με αλήθειες.

Όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η κατάσταση στην πατρίδα μας είναι τόσο σοβαρή, η Κυβέρνηση ασκεί εν πλήρει συνειδήσει τέτοιας πρωτοφανούς έκτασης και έντασης βία στο λαό μας –κοινωνική και οικονομική- βία πρωτόγονη και αλόγιστη, ώστε ο μόνος δρόμος που απομένει, είναι ο δρόμος της ευθείας, της κατά μέτωπον πολιτικής επίθεσης.
Όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι κλειστοί, κύριε Σαμαρά. Έχουν κλείσει από τότε που με συμμάχους αυτούς που μας καταληστεύουν, ντόπιους και ξένους, κερδίσατε τις εκλογές του τρόμου και των εκβιασμών. Έχουν κλείσει από τότε που τολμήσατε να αμαυρώσετε την ιστορία της Αριστεράς και άλλων αντιστασιακών χώρων, εσείς που στη θέση της αντίστασης επιλέγατε πάντα τη βολική υποταγή.
Όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι κλειστοί, κύριε Βενιζέλο. Έχουν κλείσει από τότε που με το στικάκι στην τσέπη εν μέσω εκλογών βγάζατε πύρινους λόγους για τη φοροδιαφυγή και σήμερα σας φταίει η Αριστερά και η βίλα για τις δύο χιλιάδες –τουλάχιστον- βίλες που αφήσατε στο φορολογικό απυρόβλητο.
Όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι κλειστοί, κύριε Κουβέλη. Έχουν κλείσει από τότε που αποφασίσατε να γίνετε το άλλοθι της πιο βάρβαρης, της πιο επιθετικής, της πιο ακραίας κυβέρνησης, συγκρινόμενης ευθέως και με κάποιες πριν τη Μεταπολίτευση κυβερνήσεις.
Ο μόνος ανοιχτός δρόμος είναι ο δρόμος της πολιτικής επίθεσης. Και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, γιατί αυτή είναι η μοιραία, η νομοτελειακή κατάσταση δύο αντίθετων κόσμων: «εμείς» και «εσείς». Είναι η δική σας Κυβέρνηση που φτιάχνει ένα επαχθές, όχι φορολογικό, ούτε καν φοροεισπρακτικό, αλλά μέσα σε τούτη τη λαίλαπα ένα φορομπηχτικό νομοσχέδιο για το δοκιμαζόμενο, το χειμαζόμενο λαό, ενώ βεβαίως αφήνει σκανδαλωδώς και άκρως προκλητικά το εφοπλιστικό κεφάλαιο με τις πολλές ξένες και τις λιγοστές ελληνικές σημαίες στο φορολογικό απυρόβλητο.
Γνωρίζετε καλά, κύριοι συνάδελφοι της Κυβέρνησης, ότι οι Έλληνες εφοπλιστές σπάνε φέτος, αυτή τη χρονιά της τραγωδίας για το λαό μας, όλα τα ρεκόρ των επενδύσεων και του πλούτου. Γνωρίζετε ότι απ’ αυτούς, δεκατέσσερις εφοπλιστές βρίσκονται στις πρώτες εκατό θέσεις, καθώς μόνο φέτος έχουν επενδύσει κεφάλαια ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αγορές νέων πλοίων.
Γνωρίζετε ότι στην αγορά ναυπηγήσεων το 2012, οι Έλληνες εφοπλιστές προχώρησαν σε παραγγελίες πλοίων αξίας 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνολικά κατέχουν το 14% του συνολικού αριθμού παραγγελιών παγκοσμίως.
Γνωρίζετε, βέβαια και όχι απλώς το αποδέχεστε ως ‘άβουλοι, δειλοί και μοιραίοι αντάμα’, αλλά το υπηρετείτε κιόλας με νεοφιλελεύθερη θέρμη, ότι με βάση αυτό το επαίσχυντο φορολογικό 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα βγουν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ με παραπάνω από πενήντα φοροαπαλλαγές θα στείλετε για άλλη μία φορά τους εφοπλιστές σε φορολογικούς παραδείσους.
Βέβαια, επικαλείσθε τη νομιμότητα, με θρασύτητα και προκλητική υποκρισία, με την οποία λειτουργείτε και επιχειρείτε εναντίον των νέων που έχουν μία άλλη άποψη για τον κόσμο και τη θέση του ανθρώπου σε σχέση με τη δική σας που τον διαμελίζει, τον τεμαχίζει και τον πετά στα σκουπίδια. Λαμπρή νομιμότητα! Την ίδια στιγμή, παρέα με τους μεγαλοκαναλάρχες εφαρμόζετε τον οδικό χάρτη της διαπλοκής: χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής, πολιτική για παραγωγή χρήματος. Είναι τα γνωστά υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και οι οικογένειες με παιδιά που θα χρηματοδοτούν με το αίμα τους –στην κυριολεξία, με το αίμα τους- το δικό σας πάρτυ.
Και, βέβαια, το ζήτημα της λίστας θα το συζητήσουμε προσεχώς.
Δεν μπορεί, όμως, δεν γίνεται όταν αφαιμάζουμε τον ελληνικό λαό, όταν κάθε μέρα σε χίλια νοικοκυριά έχουμε διακοπή ρεύματος, να μην πάμε και στην ταμπακιέρα. Όταν λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία, όταν καταρρέει η υγεία, δεν μπορούμε να μην πάμε στην ταμπακιέρα, σ’ αυτήν την ταμπακιέρα που, κύριε Σαμαρά, δεν είναι χθεσινή. Είναι απόλυτη ευθύνη και δική σας και των δικών σας κυβερνήσεων. Για να σοβαρολογούμε, δηλαδή, είναι η πολιτική βούληση να μην ακουμπήσετε τα κεφάλαια που βγαίνουν έξω.
Βέβαια, τα δύο τελευταία χρόνια αυτοί με τους οποίους, κύριε Σαμαρά, συγκυβερνάτε, δεν έδειξαν απλώς πολιτική βούληση, δεν ανέλαβαν απλώς κυρίαρχη ευθύνη να πλουτίσουν κι άλλο τους μεγαλοκαταθέτες, αλλά συνέλαβαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν το πλέον ανήθικο και παράνομο σχέδιο στην πλέον δύσκολη περίοδο με θύμα τον καθημαγμένο ελληνικό λαό.
Η επίθεσή μας λοιπόν, κύριοι, είναι κατά μέτωπον. Έχετε κάνει κατάληψη στις ζωές μας, στις ζωές και στο μέλλον των παιδιών μας, στην πατρίδα μας, έχετε κάνει κατάληψη στο ύστατο δικαίωμα, το δικαίωμα για την αξιοπρέπεια. Είμαστε απέναντι και σε πλήρη σύγκρουση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: