Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αθήνα, πόλη αντιφασιστική

Στις 19 Ιανουαρίου η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, στο οποίο ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, συνδικάτα, σύλλογοι φοιτητών και μαθητών, οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, καλλιτέχνες, αντιφασίστες οπαδοί και πολλοί δήμοι. 
Η διοργάνωση, η οποία προέκυψε από συνέλευση στο Θέατρο Εμπρός, καλεί "όλο το κόσμο, από κάθε πόλη και γειτονιά της χώρας, από κάθε τόπο δουλειάς, µόρφωσης, τέχνης, εργαζόµενους και νέους να ξεχυθούν και να πλημμυρίσουν την Αθήνα, να την καταλάβουν µε µουσικές, φωνές και λόγο για να διατρανώσουν ότι οι νεοναζί είναι ανεπιθύµητοι και η συγκυβέρνηση µε τις ρατσιστικές πολιτικές των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX και της κατάργησης της ιθαγένειας για τα παιδιά των µεταναστών προκαλεί οργή όσο και τα βάρβαρα µέτρα της που στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες."

Το κάλεσμα για τη στήριξη της πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα στις 19 Ιανουαρίου, απευθύνεται στους εργαζόµενους και τη νεολαία, τους ανθρώπους των Γραµµάτων και των Τεχνών, τις κοινότητες µμεταναστών, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, τους δήµους, όλες τις επιτροπές κατά του ρατσισµού και του φασισµού, τις συλλογικότητες αντίστασης, τις λαϊκές συνελεύσεις. «Στη πόλη που έστειλε κορυφαίο µήνυµα στην ναζιστική κατοχή και στέλνει σήµερα παγκόσµιο µήνυµα αντίστασης στα Μνηµόνια και τις Τρόικες δεν χωράνε νεοναζί και ρατσιστές δολοφόνοι!»
Η πανελλαδική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 2μμ και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ, σε συνδυασμό με καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλες εκδηλώσεις. Στη συναυλία, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή οι εξής καλλιτέχνες: Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαϊνης Αποστολάκης, Αctive Member, Υπόγεια Ρεύματα, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou.
Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει η διακίνηση και συλλογή υπογραφών σε κείμενο Διακήρυξης καλλιτεχνών, ακαδημαϊκών, κλπ.
Από την πρώτη στιγμή, εκδηλώθηκε διεθνές ενδιαφέρον για την 19η Γενάρη, με στόχο να υπάρξουν την ίδια μέρα αντιφασιστικές κινητοποιήσεις διεθνώς σε ένδειξη αλληλεγγύης στο κίνημα στην Ελλάδα. Ήδη, στη Μ. Βρετανία, η οργάνωση Unite Against Fascism καλεί σε συγκέντρωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο. Στην Ιρλανδία, συγκέντρωση οργανώνεται έξω από την Ελληνική πρεσβεία στο Δουβλίνο ενώ στη Βόρεια Ιρλανδία  στο Ντέρυ . Στην Καταλονία, συγκέντρωση οργανώνεται στο Ελληνικό Προξενείο στη Βαρκελώνη καθώς και εκδήλωση στην Οσόνα . Στη Γαλλία, δράσεις αλληλεγγύης προγραμματίζονται στη Λυών, στη Φινλανδία, συγκέντρωση προγραμματίζεται στο Θαμπερέ. Στις ΗΠΑ, συγκεντρώσεις έξω από ελληνικά προξενεία θα γίνουν σε Σικάγο και Νέα Υόρκη. Δράσεις αλληλεγγύης ετοιμάζονται στο Εδιμβούργο και στις Βρυξέλλες.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://athensantifa19jan.wordpress.com/
Σελίδα στο facebook  http://www.facebook.com/19JanuaryATHENSvsFASCISM?ref=ts&fref=ts
Δείτε το αντιφασιστικό μήνυμα του David Karvala, από την Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (Ενότητα ενάντια στο Ρατσισμό και το Φασισμό), που οργανώνει τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Βαρκελώνη στις 19 Ιανουαρίου: http://www.youtube.com/watch?v=dN-KeAxAwBE&feature=share
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: