Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Αδιέξοδο στη συνάντηση κυβέρνησης – αγροτών

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σημερινή κρίσιμη συνάντηση των αγροτών με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Οικονομικών. Οι κινητοποιήσεις των 28 μπλόκων συνεχίζονται και εντείνονται, υπογράμμισε μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος των αγροτών, Βαγγέλης Μπούτας, διευκρινίζοντας ότι δεν δόθηκε λύση σε κανένα από τα αιτήματά τους και κυρίως σε ότι αφορά το αφορολόγητο πετρέλαιο και φθηνό αγροτικό ρεύμα.
«Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατόν μέσα στα στενά δημοσιονομικά περιθώρια και τις συμφωνίες που έχουμε κάνει με τους εταίρους για να λαμβάνουμε τις δόσεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Σε σχέση με τα αιτήματα των αγροτών σημείωσε ότι μέσα από τη σύσταση ειδικής επιτροπής εξετάζεται η εφαρμογή της κάρτας πετρελαίου, ενώ χαρακτήρισε τεχνικά δύσκολο από τη ΔΕΗ να εφαρμοστεί το νυχτερινό ρεύμα και δεν μπορεί αυτό να γίνει, νωρίτερα από το Μάιο του 2014.

«Επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή και είπαν ότι δεν μπορούν να μας ικανοποιήσουν τα αιτήματα, αν καμία φορά η οικονομία ανακάμψει, τότε θα δουν. Για εμάς είναι αγώνας επιβίωσης, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση δεν έδωσε τίποτα», δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Μπούτας και κάλεσε τους αγρότες την Τρίτη στις 11:00 το πρωί να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Για εμάς δεν λέει τίποτα η κάρτα πετρελαίου, εμείς ζητούσαμε και ζητάμε αφορολόγητο πετρέλαιο, η κάρτα είναι ένα τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που ήδη διανέμεται», πρόσθεσε. Για τις ρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό ο κ. Μπούτας ανέφερε ότι το αίτημα των αγροτών είναι «οι άνδρες να βγαίνουν στη σύνταξη στα 60 και οι γυναίκες στα 55».
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: