Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ "ΑΝΑΝΙΣΤΗΣ" Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ! ΕΝΤΑΞΗ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ»
ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ !
Από το βράδυ της Κυριακής (24/2/13) η Κύπρος θα έχει ως Πρόεδρο ένα φανατικό θιασώτη της ένταξης της Κύπρου σε τροϊκανό μνημόνιο και ένα ακραίο υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν ως λύση του Κυπριακού, το οποίο είναι αρκετά πιθανόν, πιά, με τον Ν. Αναστασιάδη στην Κυπριακή Προεδρία, να επανέλθει, ,με εκείνη ή την άλλη μορφή, στο προσκήνιο, παρά την ευρεία δημοψηφισματική απόρριψη του από τους ελληνοκύπριους. Πολιτικοί κύκλοι της Αριστεράς υπογράμμιζαν ότι η επέλαση του Ν. Αναστασιάδη έγινε δυνατή μετά την αποτυχία του ΑΚΕΛ αλλά και εξαιτίας της απουσίας πολιτικής δύναμης και υποψηφίου στην Κύπρο που θα πρότειναν και θα στήριζαν αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η Προεδρία Αναστασιάδη προοιωνίζει μόνο τα χειρότερα για το μέλλον της Κύπρου, τα οποία ενδεχομένως να συμπαρασύρουν σε ακόμα πιο επώδυνες οικονομικές και εθνικές εξελίξεις και την Ελλάδα (βλέπε εδώ).

Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ – ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ»!
Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα εργαστεί για ταχεία έξοδο της νήσου από την κρίση, με την υπογραφή του μνημονίου διάσωσης και την αποφυγή της πτώχευσης του κράτους, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την εκλογή του.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την αποφυγή στρεβλώσεων του μνημονίου οι οποίες πλήττουν τις ασθενέστερες τάξεις. Η Κύπρος θέλει να έχει την Ευρώπη στο πλευρό της και θα είναι απολύτως συνεπής στην τήρηση των υποχρεώσεών της, σημείωσε.

Η συνεργασία με την Ελλάδα, σε όλα τα επίπεδα, θα αποτελέσει ξανά κορυφαία πολιτική προτεραιότητα, τόνισε επίσης. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι από τις πρώτες ενέργειες του θα είναι η υποβολή αιτήματος ένταξης της Κύπρου στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

«Σήμερα ο κυρίαρχος λαός μας έδωσε την εντολή για τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη πενταετία. Αποδέχομαι αυτή την εντολή με ιδιαίτερη τιμή και αναλαμβάνω την ευθύνη που εναποθέτει στους ώμους η λαϊκή βούληση», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε εκτίμηση προς τους ανθυποψηφίους του. Τόνισε πως δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτές τις εκλογές. «Αν υπάρχει κάποιος ηττημένος, αυτός πρέπει να είναι η απαισιοδοξία και η απογοήτευση. Και αν είναι κάποιος νικητής, αυτός οπωσδήποτε είναι η ελπίδα και η προοπτική», είπε.

«Δώσαμε τον αγώνα μέσα από αντίξοες και άνισες συνθήκες, μέσα σε ένα περιβάλλον κάθε άλλο παρά φιλικό», δήλωσε ο Σταύρος Μαλάς. «Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πάρα πολύ θετικό, μας φέρνει στην αντιπολίτευση με ψηλά το κεφάλι, όρθιους για υπηρέτηση των συμφερόντων της Κύπρου και του κυπριακού λαού», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα, ο κ. Αναστασιάδης έλαβε 236.965 ψήφους, ποσοστό 57,48%. Ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ Σταύρος Μαλάς εξασφάλισε 175.267 ψήφους, ποσοστό 42,52%. Η αποχή ανήλθε στο 18,42%.
Ο κ. Μαλάς συνεχάρη και δημόσια τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Τον κ. Αναστασιάδη συνεχάρη τηλεφωνικώς και ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας. Επίσης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με τον Ν. Αναστασιάδη και τον συνεχάρησαν για την εκλογή του.
Τα συγχαρητήριά τους στον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέφασαν ακόμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Βίλφερντ Μαρτένς, καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

Βρείτε παρακάτω αναλυτική παρουσίαση του αποτελέσματος των Κυπριακών Προεδρικών Εκλογών:

Εκλογή με σαφές προβάδισμα εξασφαλίσε ο Νίκος Αναστασιάδης έναντι του Σταύρου Μαλά. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει ποσοστό 57,48% ενώ ο Σταύρος Μαλάς 42,52%.
Αναλυτικότερα, σε σύνολο 545.493 εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, ψήφισαν 445.009 (81,58%) ενώ απείχαν από την εκλογική διαδικασία 100.484 πολίτες (18,42%). Τα άκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν σε ποσοστό 3,31% ενώ τα λευκά σε 4,05%.


Νωρίτερα, στα exit polls για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών ΡΙΚ, Μega, ΑΝΤ1 και Sigma οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας εμφάνιζαν τα εξής ποσοστά:

ΡΙΚ (στατιστικό λάθος 2%)
● Νίκος Αναστασιάδης 57,5% - 61,5%
● Σταύρος Μαλάς 38,5% - 42,5%
Μega
● Νίκος Αναστασιάδης 57% - 60%
● Σταύρος Μαλάς 40% - 43%
ΑΝΤ1
● Νίκος Αναστασιάδης 58% - 62%
● Σταύρος Μαλάς 38% - 42%
Sigma
● Νίκος Αναστασιάδης 58,6% - 62,6%
● Σταύρος Μαλάς 37,4% - 41,4% Η συμμετοχή ήταν ελαφρώς μικρότερη από την περασμένη Κυριακή και, σύμφωνα με τον γενικό έφορο εκλογής, ήταν 80,71% έναντι 83,14% την περασμένη Κυριακή.
Το exit poll του ΡΙΚ δείχνει ότι 73% των ψηφοφόρων του Ν.Αναστασιάδη προέρχονται από τον ΔΗΣΥ, 13,3% από το ΔΗΚΟ και 4,3% από το ΑΚΕΛ με τους υπόλοιπους από άλλα κόμματα.
Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του Στ.Μαλά, το 81,5% προέρχεται από το κόμμα του, το ΑΚΕΛ, με μικρότερα ποσοστά από το ΔΗΚΟ (8,9%), την ΕΔΕΚ (5,9%), αλλά και τον ΔΗΣΥ (2,1%).
Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο, την περασμένη Κυριακή, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκέντρωσε 45,46% έναντι 26,91% του Σταύρου Μαλά και 24,93% του Γιώργου Λιλλήκα.
ΠΗΓΗ iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: