Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Στους δρόμους οι Ισπανοί κατά της λιτότηταςΧιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν στην Ισπανία κατά των αυστηρών μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η κεντροδεξιά κυβέρνηση Ραχόι
Τα πλακάτ των διαδηλωτών αναφέρονταν στις περικοπές και ζητούσαν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.«Το πλεόνασμά σας, η περικοπή μου» είναι ένα από τα συνθήματα που κυριαρχούν στη διαδήλωση, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές υπέρ της παραίτησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
Το τελευταίο διάστημα το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του πρωθυπουργού συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για «σκοτεινές» χρηματοδοτήσεις από επιχειρηματίες ή ομίλους, υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα El Pais.
O ίδιος ο πρωθυπουργός εμμένει ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στις χρηματοδοτήσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι «την πλέον κρίσιμη για την Ισπανία ώρα» δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Ο κύριος όγκος της διαδήλωσης του Σαββάτου βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Κοινοβούλιο, όπου πριν από λίγες ημέρες έγινε η καθιερωμένη ετήσια συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την Κατάσταση του Έθνους.
Στους δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο παραμένουν τα οδοφράγματα της Αστυνομίας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ειδικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, τη Σαραγόσα και τη Σεβίλλη, αλλά και εκτός συνόρων σε πρεσβείες της Ισπανίας.
Με την ανεργία να αγγίζει το 26% και την ανεργία των νέων να έχει σκαρφαλώσει στο 55%, η αγανάκτηση των Ισπανών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.


thepressproject 

Δεν υπάρχουν σχόλια: