Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας: Θέλουμε επενδυτές και όχι πειρατές

Η κατάρρευση του αγροτικού κόσμου δεν είναι υπόθεση του μνημονίου αλλά επιλογή από τις εποχές της ευημερίας, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ
Σε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου.
«Η κατάρρευση του αγροτικού κόσμου δεν είναι υπόθεση του μνημονίου αλλά επιλογή από τις εποχές της ευημερίας όταν οι τότε κυβερνήσεις αποφάσισαν ότι αγροτικός κόσμος ήταν περιττός και δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ», τόνισε.

«Ήταν καταστροφική η λογική της αποσύνδεσης των επιδοτήσεων από την παραγωγή», επισήμανε, μιλώντας για δικομματικά παραμάγαζα σε συνεταιρισμούς και καφενεία. «Τελείωσε αυτή η εποχή», πρόσθεσε ο Αλ.Τσίπρας. «Θέλουμε σε αυτή τη χώρα να έχουμε πρωτογενή παραγωγή ή να έχουμε μόνο real estate και υπηρεσίες», ρώτησε.
Η ομιλία του πρωθυπουργού, που προηγήθηκε, ήταν «ακαδημαϊκού χαρακτήρα, με δημοσιογραφικές επισημάνσεις και υποσχέσεις», υπογράμμισε ο Αλ.Τσίπρας καταλογίζοντας στον Αντ.Σαμαρά αδυναμία κατανόησης του προβλήματος ζωής και θανάτου που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγροτικός κόσμος.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως οι πολιτικές της ευθύνονται για την απώλεια επενδύσεων. «Θέλουμε επενδύσεις, θέλουμε ξένους επενδυτές όχι πειρατές», υπογράμμισε.
Ο επικεφαλής σημείωσε ότι εκατομμύρια πολίτες στην Ελλάδα ζουν πλέον το παράδοξο της ανάπτυξης, που στην πραγματικότητα είναι μόνο «λόγια και αποανάπτυξη». «Μιλάνε για ανάπτυξη αυτοί που κατήργησαν κάθε προοπτική ανάπτυξης», πρόσθεσε.

«Πήγατε στο Κατάρ«, είπε στον πρωθυπουργό ο Αλ.Τσίπρας, «αλλά όχι στη Λάρισα ή το Ηράκλειο Κρήτης για να μιλήσετε απευθείας με τους αγρότες».
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: