Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το σκληρό κράτος της Δεξιάς έχει όνομα

“Ο Αντώνης Σαμαράς ως γνήσιος εκφραστής και τέκνο της αβερωφικής δεξιάς, ανέλαβε εργολαβικά να αναβιώσει την σκληρή δεξιά της δεκαετίας του 50 και 60! Δόγμα Σοκ και δέος.”
Του Δημήτρη Καπέλλα*
Η δημοκρατία στο γύψο… Τελικά δεν χρειάστηκαν παρά λίγοι μήνες για να φανεί το πραγματικό πρόσωπο αυτής της θλιβερής και άκρως επικίνδυνης για τη χώρα και το λαό κυβέρνησης. 
Για τον μεν Σαμαρά το ακροδεξιό παρελθόν του ήταν εγγύηση. Για τους υπολοίπους της «παρέας» η δίψα για εξουσία και η ιδεολογική τους γύμνια, δεν άφηνε κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις! Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» πλέον, σε καθημερινή διάταξη. Ζούμε ουσιαστικά την αμφισβήτηση και κατάργηση της ίδιας της Δημοκρατίας. Έχουμε μπει για τα καλά σ αυτό που αποκαλείτε ανώτατο στάδιο του νεοφιλελευθερισμού. 
Ο Α. Σαμαράς ως γνήσιος εκφραστής και τέκνο της αβερωφικής δεξιάς, ανέλαβε εργολαβικά να αναβιώσει την σκληρή δεξιά της δεκαετίας του 50 και 60! Δόγμα Σοκ και δέος. Χαρακτηριστικά αυτής της αναβίωσης μπορούμε να διακρίνουμε αρκετά.
Ο τρόμος και η καταστολή σε καθημερινή διάταξη! Ακόμη και στην Χαλκιδική απέναντι στην βούληση της τοπικής κοινωνίας , τα ματωμένα κλομπ των ΜΑΤ παραταγμένα απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία!
Η Συγκυβέρνηση με μεγάλη ευκολία ανασύρει από τα συρτάρια της χουντικά διατάγματα επιστρατεύοντας όποιον κλάδο αποφασίζει να αντισταθεί. Απαιτεί την απόλυτη υποταγή των εργαζομένων.

Τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ από την πλευρά τους επιστρατεύουν και αυτά κατ’ εντολή της κυβέρνησης και δια μέσω των αφεντικών τους , κανιβαλικές λογικές ενός κοινωνικού αυτοματισμού που θα έκανε ακόμη και τη Θάτσερ (αν ζούσε) να κοκκινίζει! Προετοιμάζοντας την κοινωνία να δεχτεί εύπεπτα το μεγάλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις χιλιάδες απολύσεις που θα ακολουθήσουν! 

Το παράδειγμα της ΕΡΤ είναι το ενδεικτικότερο όλων! Με Πράξη νομοθετικού περιεχομένου που παρακάμπτει το ελληνικό κοινοβούλιο και πριονίζει τις βάσεις της δημοκρατίας, με μια μονομερή απόφαση στη λογική των στραταρχών της χούντας, βάζει λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση και απολύει 2.500 και πλέον εργαζόμενους!! Το τι θα σημάνει αυτό για την Ελλάδα την ομογένεια και τον ίδιο τον πολιτισμό της χώρας δεν θα το αναλύσω, εξ άλλου το αυθόρμητο ποτάμι των διαδηλωτών που εδώ και 6 ημέρες είναι εκεί έξω, οι χιλιάδες επιστολές συμπαράστασης ξένων ΜΜΕ αλλά και ελλήνων πολιτών είναι η απάντηση σε αυτή την άκρως αντιδημοκρατική και επικίνδυνη διολίσθηση. 

Την ώρα που οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν ακόμη απομείνει) βιώνουν καθημερινά τον τρόμο της απειλής για ανεργία και οι άνεργοι καθημερινά αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια σε λίγο θα είναι η πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας. Η ΕΡΤ πρέπει να γίνει η γραμμή άμυνας και η απαρχή της αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας! Ο Νεοφιλελεύθερος οικονομικός Φασισμός, είναι πλέον εδώ! 

Η δημοκρατία, και όσοι πιστεύουμε σ αυτή, αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αυτά που θα βιώσουμε σαν κοινωνία πολύ φοβάμαι ούτε η φαντασία του Όργουελ θα μπορούσε να τα συλλάβει! Πριν από λίγες μόλις μέρες, επιλέγουν τη πώληση του σκοπευτηρίου της Καισαριανής …«σκοπεύοντας» την Ιστορία της αντίστασης των Ελλήνων απέναντι στους κατακτητές. Σήμερα επιλέγουν να κλείσουν την ΕΡΤ «σκοπεύοντας» τον πολιτισμό αυτής της χώρας! 

Τώρα όμως έφτασε η ώρα να κάνουμε τις επιλογές μσς! Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της υποταγής ή θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία ακολουθώντας το παράδειγμα της ιστορίας των λαϊκών αγώνων αυτού του τόπου; Η ιστορία δεν συγχωρεί ποτέ αυτούς που διστάζουν την ώρα της αναμέτρησης! Ας μετρήσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας εκεί…. 
Όχι για την ΕΡΤ αλλά για την ίδια την Δημοκρατία, την κοινωνία, την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας!! Για το δικαίωμα σε μια Αξιοπρεπή ζωή!

*O Δημήτρης Καπέλλας είναι μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ του Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: