Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Άξιον εστί το χώμα που ανεβάζει μιαν οσμή σαν από θειάφι.

«Όταν τα τανκς θα σκουριάσουν, η μουσική μου θα ζει» Μ. Θεοδωράκης

Ο Θεοδωράκης, ο Χατζηδάκης, ο Ρίτσος, ο Σεφέρης, ο Βάρναλης, ο Ελύτης, σε κλοιό σκότους και βαρβαρότητας.
Όλα στις μέρες μας είναι σκοτεινά. Τα καλά δείχνουν μακρινά και άπιαστα. Μας χωρίζουν «μουσκεμένα χιλιόμετρα». Όαση ψυχής η συναυλία των μουσικών σχημάτων της ΕΡΤ, στον προαύλιο χώρο, που παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες, με κατάνυξη.
Με ομοφωνία ανακριτή εισαγγελέα ο πολιτισμός στο απόσπασμα. Με ομοφωνία Τρόικας- Τραπεζιτών, τα μουσικά σύνολα στοιχίζουν και πρέπει να καταργηθούν. Το κόστος είναι μεγάλο για τον πολιτισμό. Στην χώρα που γέννησε τον πολιτισμό. Το βεβαιώνουν όλοι οι ειδικοί περί των χρηματιστηριακών ...
Άραγε ξέρουμε τι χάνουμε; Είχε χαμηλή τηλεθέαση, λένε η ΕΡΤ, τα μουσικά σύνολα, το αλάτι της γης, η Κυριακή στο χωριό, τα ντοκιμαντέρ. Ενώ αντίθετα ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής πολύ υψηλή. Το κόστος σε Ευρώ, για τον πολιτισμό δυσβάστακτο. Το κόστος φθοράς ψυχής, για τον μεγαλοπρεπή, αδιάφορο. Δεν παραβλέπεται βέβαια, ούτε υποτιμάται το σπουδαίο γεγονός, ότι τα ταμεία γλυτώνουν και τις δαπάνες, για υπνωτικά φάρμακα.
Αύριο αντί να βλέπουμε μέσα από το αλάτι της γης, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό των τόπων μας, θα δούμε μαύρη εικόνα, μαύρα κουστούμια, φορεσιές τραπεζιτών, να κάνουν πασαρέλα και να προβάλουν μούρη, για υπουργοί, σε μια κυβέρνηση, που έχει δεν έχει την συγκατάθεση του 24% των πολιτών. . Άραγε αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν τι πράττουν; Πολεμούν την διαφθορά λένε, αυτήν που οι ίδιοι έστησαν.
Η πλειάδα των νέων υπουργών, υφυπουργών και λοιπών συνοδευτικών δυνάμεων, τι κόστος έχει για τον λιμασμένο συνταξιούχο; για τον πεινασμένο άνεργο, τον υποσιτισμένο, αλλά «προνομιούχο» σήμερα, εργαζόμενο; Ενδιαφέρει κάποιους; θαρρώ πως όχι, πεντάρα τσακιστή δεν δίνουν. Αρκεί να κυλούν «οι όμορφες» μέρες τους, όσες τους έχουν απομείνει. «κλεισμένοι μέσα στην φυλακή των ωραίων μαύρων τους κουστουμιών». Ας ήταν! Όλοι οι άνθρωποι της μητέρας γης, ποτέ να μην φθάσουν στην κατάντια αυτή.
Ίπποι πέτρινοι. Η Ίος η Κύθνος η Σέριφος η Μήλος. Κάθε λέξη και α’πόνα χελιδόνι
Ισίδωρος Νερούτσος

avantipopolo 

Δεν υπάρχουν σχόλια: