Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί απέφυγαν σήμερα να κάνουν δηλώσεις, όμως από το ύφος και την ατζέντα που εξέθεσαν φαίνεται πως έχουν βρει ήδη συναινετικό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει ίδρυση νέου φορέα και απολύσεις. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κυρίων Κουβέλη και Βενιζέλου και οι δύο απέφυγαν να αναφερθούν σαφώς στην ΕΡΤ, αλλά μίλησαν για δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενώ διεύρυναν την ατζέντα της συζήτησης μιλώντας για την επαναθεμελίωση της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε πως έγινε μια σύνθετη πολύωρη συζήτηση που θα ολοκληρωθεί αύριο. "Ένα από τα θέματα ήταν πως θα λειτουργήσει η δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σεβασμό στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, τα οποία είχε θέσει από προχθές ο Πρωθυπουργός» είπε χαρακτηριστικά...
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για επίπονη διαδικασία και επιμονή του κόμματός του να εξασφαλιστεί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και δεν αφορά μόνο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αλλά και για να λειτουργεί, όπως είπε, «ως τρικομματική κυβέρνηση που στηρίζεται από τα τρία κόμματα τα οποία αναζητούν τον κοινό πολιτικό τόπο». «Ξέρουμε ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία ο λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει να έχει μια κυβέρνηση όχι απλώς εθνικής ανάγκης αλλά γνήσια τρικομματικής συνεργασίας, που αφουγκράζεται τις αγωνίες και τις προτεραιότητες της κοινωνίας, της αγοράς, των ανέργων, των επιχειρήσεων, μια κυβέρνηση που λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και με προοδευτικό πρόσημο σε ό,τι μας αφορά», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Στο μεταξύ επίθεση κατά των τριών πολιτικών αρχηγών εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την αποψινή σύσκεψη των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «αν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί εξακολουθούν να παίζουν καθυστέρηση, ένα είναι σίγουρο: Όσο διατηρείται το μαύρο στις οθόνες και η ΕΡΤ δεν επαναλειτουργεί με το προσωπικό και τις διαδικασίες που εξέπεμπε μέχρι να τη φιμώσουν, η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να παρανομεί». Οι δε κυβερνητικοί εταίροι του κ. Σαμαρά δεν μπορούν άλλο να κρύβονται, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «δεν είπαν κουβέντα για την παράνομη και αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, γεγονός που προϊδεάζει πως τελικώς θα συναινέσουν στην πραξικοπηματική απόφαση του πρωθυπουργού». Κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει με τη δημοκρατία. Ο λαός είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
www.avgi.gr