Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

2o Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στα Τρίκαλα

Ζοφεροί καιροί για τους άνεργους, τους ξένους και τους απόκληρους,
αλλά και για τους ντόπιους εργαζόμενους οι μέρες δεν είναι λιγότερο άγριες.
Το2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων, η μεγάλη γιορτή της πόλης υψώνει τη σημαία της ισότητας, σηκώνει τη σημαία της αλληλεγγύης και καλεί για δυνατά και ηχηρά «όχι», στη ρατσιστική βία, στην περιστολή των δικαιωμάτων, στην απαξίωση της κοινωνίας.
Σε καιρούς βαθιάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης που κάνει τη ζωή μας πιο φθηνή, τα δικαιώματα μας ανύπαρκτα, που οδηγεί στην άνοδο της ναζιστικής ακροδεξιάς και στο δημόσιο ρατσιστικό λόγο, στα δόγματα της μηδενικής ανοχής, της «ευνομίας», του «ησυχία – τάξις- ασφάλεια».
Σε καιρούς, όπου κόντρα στην κυριαρχία του φόβου και της βαρβαρότητας προτάσσουμε τους δρόμους της αντίστασης και της αλληλεγγύης, ενωμένοι ενάντια σε αυτά που μας χωρίζουν.
Επειδή, γνωρίζουμε ότι ο δρόμος μας περνάει μέσα από τη διαφορετικότητα, επειδή για τους άλλους «άλλοι» είμαστε εμείς.
Θέλουμε να πορευτούμε σε καιρούς ελπιδοφόρους.

Με μια διήμερη γιορτή στο πάρκο Ματσόπουλου γεμάτη συζητήσεις, εργαστήρια, εκθέσεις, προβολές, συναυλίες, παζάρια και κουζίνες θα έχουμε την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.
Το 2ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων ξεκινά την Παρασκευή 28 Ιουνίου  με προβολές ταινιών, συζητήσεις, εκθέσεις, μουσικά συγκροτήματα και δραστηριότητες για παιδιά.

Από τα μονοπάτια του φόβου, στους δρόμους της αντίστασης και της αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια: