Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

«Η κυβέρνηση επιστρέφει με νέα μέτρα»

“ Για τον πρωθυπουργό, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, αυτό της ΕΡΤ και άλλων δημοσίων οργανισμών, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αποτελούν «παράπλευρη απώλεια» της εθνικής του προσπάθειας για παράδοση της χώρας στους δανειστές ”
"Μετά από ένα σαββατοκύριακο αναδρομών και "καβγάδων'' με πρόσχημα το παρελθόν του σάπιου δικομματισμού, η επιστροφή στην κανονικότητα των καταστροφικών μνημονιακών μέτρων ενώνει τους κυβερνητικούς εταίρους και γκρεμίζει τα όποια υπολείμματα του success story", σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επισημαίνοντας ότι έρχονται νέα μέτρα από το φθινόπωρο, το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι "ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Σαμαράς στις παρεμβάσεις του στο Συνέδριο της ΝΔ «παρέλειψε» να αναφερθεί στις νέες απαιτήσεις της τρόικας και στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται για φθινόπωρο".


Με αιχμή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που καταργεί τις ΔΕΚΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι "για τον πρωθυπουργό, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, αυτό της ΕΡΤ και άλλων δημοσίων οργανισμών, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αποτελούν «παράπλευρη απώλεια» της εθνικής του προσπάθειας για παράδοση της χώρας στους δανειστές"

"Όσο γίνονται πιο φανερά τα αδιέξοδα του μνημονίου, τόσο γαντζώνονται σε αυτό οι μνημονιακοί εταίροι σαν ναυαγοί", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως "όσο οι αποτυχίες του μνημονίου συσσωρεύονται, τόσο σχεδιάζουν νέα μέτρα που θα καλύψουν τις «αστοχίες» των προηγουμένων. Όσο αντιλαμβάνονται την κοινωνική τους απομόνωση, τόσο επιδίδονται σε διχαστικά κηρύγματα".

Καταλήγει, μάλιστα, ότι "δυστυχώς, για αυτούς ο λαός τους έχει καταλάβει και, σύντομα, θα τους δείξει την πόρτα της εξόδου".

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: