Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Α.Τσίπρας από το Παλέρμο: Η ακροδεξιά δεν εχθρός αλλά οργανικό μέρος του συστήματος

«Η ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη δεν αποτελεί εχθρό του συστήματος, αλλά οργανικό μέρος του κατεστημένου με το οποίο συνεργάζεται στενά», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στο Παλέρμο της Ιταλίας. Μία ακόμη απόδειξη είναι «οι χτεσινές αποκαλύψεις στην Ελλάδα που βγήκαν στο φως οι στενές μυστικές σχέσεις κυβέρνησης Σαμαρά με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», τόνισε.
Μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στο πλαίσιο της περιοδείας για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «η ακροδεξιά είναι το μακρύ χέρι του νεοφιλελευθερισμού». «Δεν αντιπαρατίθενται με το σύστημα που γεννά την αδικία, αλλά αντιπαρατίθενται με τους μετανάστες. Για αυτό αντισυστημική ψήφος δεν είναι εκείνη που ενισχύει τις εφεδρείες του συστήματος, αλλά εκείνη που τις αποδυναμώνει», ανέφερε.
«Γι αυτό αντισυστημική δεν είναι η ψήφος στην οπισθοδρόμηση των εθνικισμών και των αντιπαραθέσεων, είναι η ψήφος στην ελπίδα για τη δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή στην Ευρώπη», επισήμανε.

Για το ευρωψηφοδέλτιο στην Ιταλία «Άλλη Ευρώπη» για την υποψηφιότητα Τσίπρα, που υποστηρίζει η ιταλική Αριστερά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως συμμετέχουν δυνάμεις που εκπροσωπούν την Ευρώπη της εργασίας και του πολιτισμού, ενώ «οι αντίπαλοί μας, οι συντηρητικοί, οι φιλελεύθεροι και η προσεταιρισμένη στο νεοφιλελευθερισμό ηγεσία της σοσιαλδημοκρατίας, εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εγχώριων οικονομικών ολιγαρχιών των χωρών της Ευρώπης».

«Η ψήφος στην "Αλλη Ευρώπη", η ψήφος στην Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι αποτελεσματική ψήφος εξουσίας» τόνισε. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας «θα είναι η απάντηση του λαού μας στο κοινωνικό έγκλημα της λιτότητας που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που θα κερδίσει η Αριστερά και η νίκη αυτή θα δείξει το δρόμο σε όλη την Ευρώπη».
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: