Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αυτό το γάντι ποιος (εισαγγελέας) θα το σηκώσει;

Ο Τάκης Μπαλτάκος στη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον του επειδή το αποκαλυπτικό video αποτελεί προϊόν υποκλοπής. Ποια είναι η αλήθεια;
Είναι αλήθεια ότι υποκλαπέν video δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δικαστήριο παρά μόνο εφόσον η χρήση του γίνεται προκειμένου να αθωωθεί κάποιος κατηγορούμενος. Δηλαδή σε περίπτωση που Τάκης Μπαλτάκος κατέθετε μήνυση για ψευδή καταμήνυση, δηλαδή ισχυριζόταν ότι δεν είπε όσα ο Ηλίας Κασιδιάρης ισχυρίζεται τότε το video θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην διαδικασία της υπεράσπισής του τελευταίου.

Ο κύριος Μπαλτάκος είναι νομικός και προσπάθησε να θολώσει τα νερά και να μπερδέψει την κοινή γνώμη γιατί ενώ αληθεύει ο ισχυρισμός του ότι το video δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του η αλήθεια είναι ότι για τον εισαγγελέα που θα ήθελε να διερευνήσει τη δράση του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης είναι αρκετή η μαρτυρική κατάθεση του Ηλία Κασιδιάρη ως αυτήκοου και αυτόπτη μάρτυρα της συνομιλίας. Σε αυτή την περίπτωση το video θα ανάγκαζε τον Μπαλτάκο να παραδεχτεί τα λεγόμενά του αφού εάν τα αρνιόταν τότε όπως αναφέραμε παραπάνω το ντοκουμέντο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα.

Η δικαιοσύνη που με τόση ταχύτητα κινήθηκε προκειμένου να διερευνηθεί η υποκλοπή των συνομιλιών από τον Κασιδιάρη δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει συγκινηθεί με την παραδοχή του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης για εξωθεσμική δράση του υπουργού δικαιοσύνης και προσπάθεια κατάλυσης της διάκρισης των εξουσιών, όπως και για την κακή λειτουργία της ίδιας της δικαιοσύνης που φέρεται να βάζει στο συρτάρι υποθέσεις που ενοχλούν τον Σαμαρά μετά από 30 λεπτά εικονικής έρευνας.

Αντ' αυτού μέχρι στιγμής η εισαγγελία φαίνεται να απαντάει μόνο στην αναφορά του Τάκη Μπαλτάκου σχετικά με τον διορισμό της εισαγγελέως Γκουτζαμάνη, δηλαδή για το έλασσον στοιχείο της καταγγελίας, αφήνοντας τις σημαντικότατες κατηγορίες να αιωρούνται.

Μήπως όπως έγραψε χθες και ο Δημήτρης Χριστόπουλος κάποιος εισαγγελέας να καλέσει τον κύριο Μπαλτάκο για μερικές εξηγήσεις;
thepressproject.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: