Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κι όμως συνέβη: Ο Βενιζέλος πανηγυρίζει! (ΒΙΝΤΕΟ)

" Πανηγυρισμοί για την …έξοδο της χώρας στις αγορές, παράλληλη επίθεση στον διεθνή Τύπο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόκεται να διαπραγματευτεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους, καθώς αυτό είναι βιώσιμο, συνόδευσαν τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, κατά τη διάρκεια εξόδου του από το Μέγαρο Μαξίμου "
Πανηγυρισμοί για την …έξοδο της χώρας στις αγορές, παράλληλη επίθεση στον διεθνή Τύπο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόκεται να διαπραγματευτεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους, καθώς αυτό είναι βιώσιμο, συνόδευσαν τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, κατά τη διάρκεια εξόδου του από το Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο πρόεδρος του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ...
«Το μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι η επάνοδος στις χρηματαγορές. Είναι η επίσημη πανηγυρική, χειροπιαστή και πρακτική επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας στη χώρα. Η Ελλάδα επανέρχεται ξανά στην κανονικότητα, την ομαλότητα. Γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι», για να προσθέσει ότι «Κατακτάμε ξανά τη θεσμική μας ισοτιμία μέσα στην ευρωζώνη. Αυτό έγινε χάρη στους κόπους και τις θυσίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σε αυτούς αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ. Σε αυτούς πιστώνεται η τιμή».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι «Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε πριν από το 2010. Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες χωρίς τον κίνδυνο επανάληψης της περιπέτειας που ταπείνωσε την ελληνική κοινωνία, που έθιξε την εθνική υπερηφάνεια και έπρεπε να κάνουμε πολλές θυσίες», για να προσθέσει ότι «Οι αγορές δίνουν μια αποστομωτική απάντηση σε όσους διεθνώς αρνούνται ή διστάζουν να αναγνωρίσουν το αυτονόητο. Οι αγορές ξέρουν, γιατί έχουν την οσμή του κέρδους».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, εξαπέλυσε επίθεση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «Υπάρχουν βεβαίως αυτοί, οι οποίοι λυπούνται και είναι κρίμα γιατί μέσα στην Ελλάδα έχουμε πολιτικούς αρχηγούς που στενοχωριούνται γιατί η Ελλάδα ξαναγυρίζει στις αγορές και στην κανονικότητα και αντιφάσκουν με τον εαυτό τους», για να προσθέσει ότι «Μας λένε γιατί βγαίνετε στις αγορές, δεν έχετε χρηματοδοτικές ανάγκες γιατί χάρη στο Μνημόνιο τις έχετε καλύψει».

Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκθείασε για άλλη μια φορά το Μνημόνιο και τόνισε ότι «Θα πρέπει να ντρέπονται που θέλουν τα καλά επιτόκια του Μνημονίου, αντί να χαίρονται με τα καλά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, λυπούνται γιατί ζουν πολιτικά ως παράσιτα του Μνημονίου». Προχωρώντας μάλιστα ένα ακόμα βήμα παραπέρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επανέλαβε για μια ακόμα φορά τη γερμανική θέση, σε ότι αφορά το κούρεμα του ελληνικού χρέους, υποστηρίζοντας ότι οι αγορές δεν θα δάνειζαν την Ελλάδα αν το χρέος της δεν ήταν βιώσιμο. Υποστήριξε επίσης ότι όλη η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους καταντά γραφική.

Σε νέα ερώτηση δημοσιογράφου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και αν αυτό θα διευθετηθεί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, άνοιξε επιτέλους τα χαρτιά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «Μα ποια διευθέτηση; Αποδεικνύεται ότι για τις αγορές το χρέος είναι απολύτως βιώσιμο», επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ούτε διαπραγματεύτηκε, αλλά ούτε και προτίθεται να διαπραγματευτεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Άλλωστε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το είχε πει στον Γιάννη Στουρνάρα. «Forget it Yannis»...

Δείτε το video:

periodista.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: