Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Άρση ασυλίας χρυσαυγιτών για κατάλυση της Δημοκρατίας

Παράβαση του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα (εσχάτη προδοσία) προκύπτει για τους χρυσαυγίτες βουλευτές από τις μαρτυρικές καταθέσεις, που παρουσιάζουν ως σκοπό της νεοναζιστικής οργάνωσης την κατάλυση του Πολιτεύματος και την είσοδο με τανκς στην Βουλή. Στο παραπεμπτικό σημείωμα με το οποίο οι ανακριτές, Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, ζήτησαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα και Παναγιώταρου, αναφέρουν: «Να άρετε τη βουλευτική τους ασυλία, διότι η εγκληματική Οργάνωση επιχειρούσε να καταλύσει το Πολίτευμα». Η άρση ασυλίας θα συζητηθεί την Πέμπτη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό έγγραφο, που δημοσιεύει το Βήμα, οι ανακριτές επικαλούνται το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα, όπως και τα επόμενά του, που προβλέπουν βαρύτατες ποινές για την απόπειρα κατάλυσης του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της χώρας. Στο ίδιο έγγραφο περιέχεται και το αίτημά τους για την άρση της ασυλίας των εν λόγω νεοναζί βουλευτών.
Σύμφωνα με το έγγραφο σκοπός της Χρυσής Αυγής «...Ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού Πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικα...».

Και συνεχίζουν ότι «προκύπτουν και στοιχεία για ενδείξεις τέλεσης και άλλων εγκλημάτων από τους έξι βουλευτές, που είναι ήδη κατηγορούμενοι και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος...». «Για όλες τις διαπιστούμενες, κατά την ανάκριση, αξιόποινες πράξεις θα ασκηθεί και συμπληρωματική δίωξη από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών...»

Στο παραπεμπτικό αναφέρεται επίσης το ιστορικό της εγκληματικής οργάνωσης:

«Η Οργάνωση Χρυσή Αυγή, η οποία είχε μορφή κλειστής ολιγάριθμου ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών) και εξέδιδε το περιοδικό ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ιδρύθηκε το έτος 1987... Η εν λόγω ομάδα, από την αρχή είχε ως επικεφαλής τον κατηγορούμενο, Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ την ίδια χρονιά διαχωρίστηκε το πολιτικό τμήμα από το επιχειρησιακό τμήμα... Και τα δυο τμήματα όμως διοικούνταν από την ίδια ηγετική ομάδα...».

Στο σημείο αυτό παρατίθενται τα άρθρα του καταστατικού, που ορίζουν την ιεραρχία. Ως κυρίαρχος, αναφέρουν οι ανακριτές στο κλίμα και του κατηγορητηρίου, αναγνωρίζεται ο Αρχηγός, η εξουσία του οποίου είναι κατά τα πρότυπα του Χίτλερ, απόλυτος, απεριόριστος και αδιαμφισβήτητος...

Σε ιδεολογικό επίπεδο, όπως περιγράφεται στο σημείωμα των ανακριτών, «η Οργάνωση υπεραμύνεται της φυλετικής καθαρότητας της Αρίας Φυλής και οι μη ανήκοντες σε αυτήν είναι υπάνθρωποι και σε αυτούς συγκαταλέγονται οι μετανάστες, οι αλλοδαποί, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι...»

Στοιχεία για όλους
Όμως, ακόμη περισσότερο, οι ανακριτές έχουν στοιχεία σε βάρος όλων των βουλευτών. «Έχουν προκύψει κατά την κρίση μας αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής για την αποδιδόμενη σε αυτούς κακουργηματική πράξη, απολύτως δικαιολογούσες τη λήψη περιοριστικών μέτρων (προσωρινή κράτηση, περιοριστικοί όροι) κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας...», αναφέρουν.

Όπως εξηγούν στη συνέχεια, από εξέταση και άλλων προστατευομένων μαρτύρων προέκυψαν και νέα στοιχεία σε βάρος των βουλευτών Γερμενή, Μπούκουρα και Ηλιόπουλου - τους οποίους "έκαψαν" οι μάρτυρες Γ’, Δ’ και Ε’.

Συγκεκριμένα, πρώην χρυσαυγίτης φέρεται να δηλώνει ότι το 2006 έγινε μέλος της Χρυσής Αυγής και εντάχθηκε στο τάγμα ανηλίκων τους «Κένταυρους» με εκπαιδευτή τον Γιώργο Γερμενή, ενώ όπως υποστηρίζει το 2010 μόλις ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία «εντάχθηκα στον σκληρό υπηρεσιακό πυρήνα. Για να μπούμε σε αυτόν υποβληθήκαμε σε σειρά σωματικών ασκήσεων που λειτουργούσαν ως δοκιμασίες, όπως και σε τρόπους επίθεσης και άμυνας. Λοχαγός μας εκεί ήταν ο Γιώργος Γερμενής».

«Ο Μπούκουρας άρχισε να επιδεικνύει μια αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλο τον νομό. Γνωρίζω ότι ο Μπούκουρας διατηρεί άγνωστοι αριθμό πιστολιών Zastava 635», καταγγέλλει ο μάρτυρας Δ’ ο οποίος παράλληλα υποστηρίζει πως σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συλληφθεί «πυρηνάρχες» να φέρουν παρανόμως τα όπλα και έχουν κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία. Παράλληλα τονίζει πως σε κάποιο μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές βρίσκεται κρυμμένος οπλισμός και τρόφιμα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εν γνώσει του Στάθη Μπούκουρα και των «πυρηναρχών».
tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: