Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Τράπεζα παρακράτησε επίδομα ανέργου για εξόφληση χρέους

Χωρίς τη συναίνεση του ίδιου, τράπεζα παρακράτησε χρήματα ανέργου από τη Κρήτη. Διαβάστε για το απίστευτο περιστατικό
Τράπεζα παρακράτησε χρήματα από λογαριασμό ανέργου για να καλύψει ληξιπρόθεσμες οφειλές του χωρίς εντολή και συναίνεση από τον ίδιο.
Σύμφωνα με το Cretalive, έγινε καταγγελία στην Ένωση Καταναλωτών Χανίων καθώς η τράπεζα του κράτησε το μηνιαίο εισόδημα που δικαιούται, μη σκεπτόμενη ότι το επίδομα αυτό χορηγείται στον άνεργο από τον ΟΑΕΔ για την επιβίωση του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνεργος δεν έχει κανένα άλλο εισόδημα, κανένα περιουσιακό στοιχείο, και είναι φιλοξενούμενος σε συγγενικό του πρόσωπο.
Με ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι παρόλο που το θέμα είχε θετική έκβαση για τον άνεργο το παράπονο και η δημόσια διαμαρτυρία και κατακραυγή παραμένει και η πρακτική καταγγέλλεται, για να μη επαναληφθεί ούτε από την ίδια, αλλά και ούτε από άλλη Τράπεζα.
Στην ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Χανίων, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Η Ένωση ,το θεωρεί "εκμετάλλευση" εκ μέρους της συγκεκριμένης Τράπεζας, λόγω του γεγονότος ότι ο άνεργος πελάτης της Τράπεζας, μη εκ δόλου σκεπτόμενος δεν άλλαξε Τράπεζα για να καταβληθεί το επίδομα ανεργίας, εκ μέρους του ΟΑΕΔ αλλά παρέμεινε στην ίδια.
Τέλος η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων καλεί τις Τράπεζες, αφενός να μη αυθαιρετούν αφετέρου να μη μας διαφημίζουν ότι έχουν κοινωνικό πρόσωπο, αλλά έμπρακτα να μας το αποδεικνύουν,διότι βάσει του παραπάνω γεγονότος εμείς κάτι άλλο βιώνουμε".
news247. 

1 σχόλιο:

eApenanti είπε...

Δεν γίνεται να μάθουμε το όνομα της αλητο-τράπεζας ;
Αν και όλοι οι τραπεζίτες, λήσταρχοι είναι..και κλεφτοκοτάδες.
Εγώ που ξέρω παρόμοια περίπτωση (μισθοδοσίας από ιδ.εταιρία) η Citibank του κράτησε όλο το μισθό και το δώρο του Δεκέμβρη για ..καθυστερούμενες "οφειλές".