Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Tην ιστορία δεν την έγραψαν ποτε οσοι κάθοταν στη βολη τους, παρα μόνο οσοι αγωνίζονται και βγαίνουν στους δρόμους!!.

Όταν βγαίνουν λίγοι στο δρόμο,κάποιοι γκρινιάζουν γιατί δεν βγαίνουν περισσότεροι.
Όταν βγαίνουν πολλοί, κάποιοι τους λένε βολεμένους και γιαλαντζί επαναστάτες.
Όταν γίνονται επεισόδια,κάποιοι βρίζουν για καταστροφές και βανδαλισμούς.
Όταν δεν γίνονται επεισόδια,κάποιοι μιλούν για υποτονικές διαδηλώσεις και φλώρους διαδηλωτές.
Όταν γίνονται απεργίες, κάποιοι διαμαρτύρονται γιατί παρεμποδίζεται το "ιερό" δικαίωμα στην εργασία.
Όταν πάλι γίνονται διαδηλώσεις, πάλι διαμαρτύρονται γιατί σταματά η κυκλοφορία και "παγώνει" η αγορά.
Όταν όμως η αστυνομία κλείνει δρόμους,σχολειά,σταθμούς μετρό,παρεμποδίζει κόσμο να μετακινηθεί προς τη δουλειά τους, όλα είναι καλά κι ωραία γιατί γίνονται για προστασία της "έννομης τάξης"!
Όταν οι αριστεροί συναντώνται στους δρόμους,έστω και για λίγο, είναι ανθέλληνες και ύποπτοι.
Όταν πάλι κατεβαίνουν χωριστά, κάποιοι κόπτονται για την ενότητα τους!!
Όταν οι αριστεροί μιλούν για λαούς που δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν και απορρίπτουν τον εθνικισμό,είναι διεθνιστές και εαμοβούλγαροι!
Όταν πάλι διαδηλώνουν κατά της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου,ταυτίζονται από κάποιους με τους εθνικιστές και τους ελληναράδες!
Έχω βαρεθεί να ακούω μια ζωή την ίδια καραμέλα και τις ίδιες δικαιολογίες...Πάντα για ότι κι αν κάνει η δεν κάνει η αριστερά, βρίσκεται στο στόχαστρο τύπων που από τον καναπέ τους "πυροβολούν" αδιακρίτως...

Εγώ ενα πράγμα ξέρω απο μικρός: την ιστορία δεν την έγραψαν ποτε οσοι κάθοταν στη βολη τους, παρα μόνο οσοι αγωνίζονται και βγαίνουν στους δρόμους. Ωραία είναι η κριτική και σίγουρα ολοι κάνουμε λάθη και κουβαλάμε αμαρτίες στους ωμους μας, μα προτιμω να'μαι στο δρομο κι ας με θεωρουν κωλόπαιδο,παρα να'μαι στο σπιτακι μου και να'μαι το "καλό" παιδί.

Καλύτερα μαθητής και φοιτητής καταληψίας, καλύτερα απεργός γιατρός, καλύτερα συμπαραστάτης σε αγώνες εργαζομενων κι ανεργων, καλύτερα δίπλα στο μετανάστη και στο φτωχοδιαβολο,χιλιες φορές καλύτερα αλληλέγγυος στον πιτσιρικά που πετάει πετρες, παρα μια ζωή στο σπίτι μου να φοβάμαι και να σκύβω το κεφάλι μου.
ΑΡΑ, ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ,ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ...

Για όσους πάλι δεν τους αρέσανε οι σημερινές διαδηλώσεις,ας μην ανησυχούν καθόλου...Ερχονται σύντομα οι επόμενες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: