Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ "ΣΤΗΡΙΞΕΙ" ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΗ" ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Στην Αθήνα καταφτάνει αιφνίδια την ερχόμενη Τρίτη η Γερμανίδακαγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τοΒερολίνο.
Η Α.Μέρκελ σε μια κίνηση η οποία δείχνει πανικό σπεύδει να "στηρίξει" την καταρρέουσα ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν η κατάσταση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη καθώς και οι διμερείς σχέσεις.
Ο ίδιος αναγνώρισε πως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις και τόνισε πως το Βερολίνο θέλει να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες. «Διαπιστώνουμε ότι υπό την κυβέρνηση Σαμαρά γίνεται μια πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια και υποστηρίζουμε τη συνέχισή της», ανέφερε ο κ. Ζάιμπερτ.
«Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και χαρακτήρισε την επίσκεψη «πολύ θετική» για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών. «Σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εργατικά συνδικάτα, ενώσεις-ομοσπονδίες εργαζομένων αλλά καιπλήθος κόσμου πρόκειται να πραγματοποιήσει δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψη της"νεοαποικιακού χαρακτήρα" επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου.

Την ίδια ώρα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η κυβέρνηση με την τρόικαεργάζονται σε 24ωρη βάση προκειμένου τη Δευτέρα στο Eurogroup να υπάρξει διαπίστωση της προόδου και έτσι το θέμα της Ελλάδας να μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.

Από τις 11 το πρωί, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, τον οποίο επικαλείται το Reuters, εκτίμησε πάντως πως δεν αναμένεται να ληφθεί καμία απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η αναβολή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα οι εκθέσεις για τις μεταρρυθμίσεις και την μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

«Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα ληφθούν ανάλογες αποφάσεις στη σύνοδο», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος έχει πρόσβαση στις προετοιμασίες για την επικείμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ!
Επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, προερχόμενος από το Παρίσι όπου μίλησε σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημερίδας Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τριμπιούν.

Μετά την επιστροφή του, ο Α.Σαμαράς πρόεβη σε δηλώσεις τονίζοντας τη σπουδαιότητα της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα αλλά καυτηριάζοντας τον τρόπο που εκμεταλεύονται κάποιοι όπως ανέφερε σήμερα την κατάσταση της χώρας.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς: "Σημαντική εξέλιξη η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στη χώρα μας. Είναι πολύ ευχάριστο και θετική εξέλιξη που δέχτηκε την πρόσκλησή μου. Θα υποδεχτούμε την καγκελάριο Μέρεκλ όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη μιας πολύ μεγάλης ισχυρής χώρας."

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ!

Θετικά αποτιμούν την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα οι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Σε δήλωσή του, ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «πολύ σημαντική για τη χώρα» την επίσκεψη και τονίζει ότι «είμαστε στη διάθεση του πρωθυπουργού, ώστε να συμβάλλουμε στην πειστική παρουσίαση των εθνικών θέσεων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτει, εξάλλου, ότι ο ερχομός της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να παρουσιάσει τη συνολική πραγματική κατάσταση της χώρας που βρίσκεται στα όριά της και να ζητηθεί η συγκεκριμενοποίηση του πλαισίου εξόδου από την κρίση, έχοντας στο προσκήνιο την παράταση του χρόνου προσαρμογής, το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τα αναπτυξιακά μέτρα ως κοινωνικά αντίβαρα και την πλήρη και άμεση εκταμίευση της δόσης των31,5 δις.

Πηγές της ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζουν επίσης ως «πολύ θετικό δείγμα(!)» την επίσκεψη Μέρκελ και εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα δείγμα ότι «πρέπει να περιμένουμε κάτι καλό(!)» από αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: