Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Νίκος Φωτόπουλος: Δίνουμε αγώνα ανατροπής, όχι για την τιμή των όπλων

Πετρόπουλος Α.
Η μάχη για την ανατροπή των μέτρων αρχίζει τώρα, συντονισμένα, σημειώνει σε συνέντευξή του στην "Αυγή" της Κυριακής ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, που χαρακτηρίζει ακραίους και τρομοκράτες όσους με τη πολιτική τους φέρνουν φτώχεια και δυστυχία.
* Η απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίας τι στόχο έχει;

Συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα όλων των δυνάμεων του εργατικού κινήματος εδώ και τώρα, έγκαιρα. Συντονισμό με μπροστά τη ΓΣΕΕ για να μην χάνεται η δύναμή μας ώστε όλα «τα σφυριά να χτυπούν μαζί την ίδια ώρα το αμόνι» και η κυβέρνηση να μην ξέρει ποιο να πρωτο-αποκρούσει. Κλιμάκωση σε ένταση και διάρκεια ώστε να ξεπεράσουμε τις αντοχές του αντιπάλου και να τον κάνουμε να λυγίσει. Ο αγώνας δεν γίνεται την τελευταία στιγμή για την τιμή των όπλων, αλλά για να νικήσουμε.
* Πού αποδίδεις την εμμονή στην τακτική της αποσπασματικής διαμαρτυρίας από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ; Μήπως ορισμένα μέτρα του Μνημονίου θεωρούνται αναπόφευκτα ή και αναγκαία;

Εκείνο που πιστεύω είναι ότι ένα τμήμα της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος δεν έχει πεισθεί ότι θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, και αν αυτό δεν το πιστέψεις, μοιραίο είναι ότι δεν μπορείς να δώσεις τον αγώνα με δύναμη και πάθος. Για να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων δεν πρέπει να ξεχνάς ούτε στιγμή ποιος είσαι, από πού προέρχεσαι και ποιους εκπροσωπείς. Δεν πρέπει να ξεχνάς ούτε δευτερόλεπτο ότι ζούμε σε μια ταξική κοινωνία και τέλος να ξεχνάς ούτε στιγμή ότι μια χούφτα καπιταλιστές, βιομήχανοι, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πείτε το όπως θέλετε, κολυμπούν στο χρυσάφι και την ίδια ώρα εκατομμύρια συνάνθρωποί μας στενάζουν από τη φτώχεια.
* Βρέθηκες πάλι στο στόχαστρο πολιτικών και δημοσιογράφων με τις δηλώσεις σου "για ρουκέτες στις ερπύστριες". Πώς απαντάς στις μομφές περί ακραίας και απειλητικής συμπεριφοράς;
Το σύστημα (έτσι γινόταν πάντα, έτσι θα συνεχιστεί και τους επόμενους αιώνες), όσους του αντιστέκονται, όσους δεν γεύονται τα δώρα του και δεν γίνονται υποχείριά του, τους βαφτίζει ακραίους, γραφικούς, ανεύθυνους, επικίνδυνους τρομοκράτες και μια σειρά άλλα.
Να ρωτήσω όμως και εγώ: Ποιος είναι ακραίος, εγώ και ο κάθε συνδικαλιστής που κάνει το χρέος του, ή ακραίοι, επικίνδυνοι και «δολοφόνοι» είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έχουν σπείρει τη φτώχεια και τη δυστυχία σε αυτόν τον τόπο;

Όταν η συγκεκριμένη δήλωση γίνεται στο πλαίσιο μιας 24ωρης απεργίας και εγώ, όπως και άλλοι πολλοί συνδικαλιστές, είναι γνωστό ότι διαφωνούμε με αυτή τη χλιαρή στάση, δεν αντιλαμβάνεται κανείς όταν αναφέρομαι στην μπουλντόζα της τρόικας τι εννοώ; Και τέλος, επειδή σ' ένα μεγάλο κανάλι έπαιξαν τη δήλωσή μου κομμένη και αμέσως μετά έδειξαν αυτούς που πετάνε μολότοφ, προσπαθούν ξεκάθαρα να ενοχοποιήσουν την αντίδραση του κόσμου της εργασίας. Ας ψάξουν να βρουν αλλού τους τρομοκράτες.
ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: