Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Οπερέτες και προβοκάτσιες

Μόλις οι πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους κατά των νέων μνημονιακών μέτρων, ανασύρθηκαν φάκελοι από τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών, με προφανή επιδίωξη να αποπροσανατολίσουν ή και να εκφοβίσουν την κοινωνία.
Στην αρχή ξεθάφτηκαν υποθέσεις διαφθοράς, που επί καιρό βρίσκονταν ανοιχτές στο ΣΔΟΕ. Τα σκάνδαλα με πολιτικούς φερόμενους ως πρωταγωνιστές ήταν πάντοτε το προοίμιο για να νομιμοποιηθεί η επίκληση του "λοχία". Από χθες δημοσιεύονται "ρεπορτάζ" για πραξικοπήματα που δεν έγιναν, το ένα μάλιστα καρφώνει τους πρωταγωνιστές του άλλου! Πράσινες και γαλάζιες ΕΥΠ στήνουν επικοινωνιακά παιχνίδια.
Μόνο επικοινωνιακά; Οι πρωταγωνιστές είναι πρόσωπα του βαθέος κράτους. Ο ένας, στρατηγός, αν και αποστρατεύτηκε ως ύποπτος για σχεδιαζόμενο πραξικόπημα, βρέθηκε, μετά λίγους μήνες, υπουργός Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου. Ο άλλος, αποστρατευθείς ναύαρχος, διορίστηκε υφυπουργός Άμυνας στη σημερινή κυβέρνηση.
Τα χαλκεία δικαιολογούν το "ενδιαφέρον του στρατού" για την πολιτική ζωή, επισείοντας την απειλή του "εχθρού λαού"! Δεν πρόκειται, όμως, μόνο για φραξιονιστικά παιχνίδια στην ΕΥΠ. Διαβάζουμε π.χ. ότι με την κάλυψη της κυβέρνησης Παπανδρέου, την εποχή που έγινε η αποστρατεία της ηγεσίας, πέρυσι τον Νοέμβριο, ο τότε αρχηγός ΓΕΣ εξύφαινε σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής εξέγερσης οπλοφόρων με 100.000 Καλάσνικοφ στην Αθήνα. Προβοκάτσια διά γυμνού οφθαλμού...

Είναι χρέος της Δικαιοσύνης να ερευνήσει τις υποθέσεις και να κινηθεί τάχιστα και αμείλικτα. Πλανώνται πλάνην οικτράν η κυβέρνηση και τα μνημονιακά κόμματα αν πιστεύουν ότι η κατευθυνόμενη κινδυνολογία θα τρομοκρατήσει και θα διαλύσει τις κοινωνικές κινητοποιήσεις. Ο λαός δεν πρόκειται να καταπιεί το ύποπτο δίλημμα "Σαμαράς ή χάος", που συνδέεται στενά με το άλλο ψευτοδίλημμα, "ευρώ ή δραχμή".

Δεν γνωρίζουμε την πραγματική εικόνα των προνουντσιαμέντων που δεν έγιναν. Αρκετά πρωτότυπο και μεταμοντέρνο να γράφουν για "το πραξικόπημα που δεν έγινε"! Ο λαός όμως, εδώ και δυο χρόνια, βιώνει την ανελέητη οικονομική δικτατορία. Τη βιώνουν, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή τη δικτατορία καταπολεμούμε στους δρόμους. Οι οπερέτες και οι προβοκάτσιες στα παρασκήνια δεν θα μπορέσουν να αλλάξουν την πραγματικότητα. Ούτε να παρασύρουν τη χώρα στη δίνη γεωπολιτικών διενέξεων, την ώρα που ο πόλεμος παραμονεύει στη Συρία, δηλαδή στην ευρύτερη γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: