Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση-συζήτηση για την ΒΙΟ.ΜΕΤΑΛ στο RossoNero

Η ΒΙΟ.ΜΕΤΑΛ (Βιομηχανική Μεταλλευτική), εργοστάσιο παράγωγης οικοδομικών υλικών (θυγατρική της Φιλκεραμ-Τζόνσον), που απασχολούσε 70 εργαζόμενους στην Θεσσαλονίκη είναι άλλο ένα από τα χιλιάδες βιομηχανικά κουφάρια που αφήνει πίσω της η κρίση.
Εγκαταλειμμένο από την ιδιοκτησία από τον Μάιο του 2011 άφησε έκτοτε απλήρωτους και άνεργους τους εργαζόμενους του. Η κατάληξη του θα ήταν ίδια με τόσες άλλες επιχειρήσεις, εάν οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους, σε επίσχεση εργασίας από τον Σεπτέμβρη του 2011, δεν πάλευαν να διατηρήσουν ζωντανό το εργοστάσιο τους, περιφρουρώντας ένα χρόνο τώρα τα μηχανήματα του, και αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε αυτοδιαχείριση του εργοστασίου και επαναλειτουργία του. Το σύνθημα τους : ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕΤ είναι δικός μας αγώνας, αγώνας όλων των εργαζομένων, αγώνας όλης της κοινωνίας. Στόχος τους η επαναλειτουργία του εργοστασίου μέσω μιας μορφής συνεταιρισμού. Ο ακηδεμόνευτος αγώνας τους είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: