Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

«Άνγκελα, πότε να κάνω εκλογές;»

“ Στις 3 Ιουλίου ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στο Βερολίνο, ώστε να ζητήσει οδηγίες από την Γερμανίδα Καγκελάριο για τον χρόνο των ελληνικών εθνικών εκλογών ”
Periodista
Την στιγμή που πριν την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας όλα έδειχναν ρευστά στο πολιτικό σκηνικό, διαρροές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί στο Βερολίνο στις 3 Ιουλίου. 
Νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, την στιγμή που ο ετοιμόρροπος Αντώνης Σαμαράς έδειχνε πλήρως απομονωμένος, διέρρευσε επίσης ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε τη συμπαράσταση στον Έλληνα πρωθυπουργό. Την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό ότι η Κομισιόν συνιστούσε ψυχραιμία στους εταίρους της τρικομματικής κυβέρνησης υπό τον φόβο να δημιουργηθεί η χώρα σε εκλογές και να ανατραπεί δημοκρατικά η τρόικα εσωτερικού. Εκτός αυτού ήδη από ντόπια κέντρα, αλλά και κέντρα του εξωτερικού είχαν ήδη ξεκινήσει οι εκβιασμοί ότι αν, δήθεν, δεν κλείσει η ΕΡΤ,η Ελλάδα δεν θα λάβει τη δόση. 

Τελικά η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έδωσε προσωρινή λύση στο κυβερνητικό αδιέξοδο. 
Όμως, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ήδη τελειωμένος. Για τον ίδιο έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Τόσο ο ίδιος, όσο και η πολιτική του προϊσταμένη, η Άνγκελα Μέρκελ, γνωρίζουν ότι η εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας (η οποία σε πολλές κρυφές δημοσκοπήσεις είναι ακόμη και τρίτο κόμμα) είναι βέβαιη σε όποιον χρόνο. Κυρίως, όμως, στην παρούσα συγκυρία θα έθετε σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Γερμανίας και των δανειστών-τοκογλύφων. Εκλογές τον Ιούλιο θα οδηγούσαν σε πλήρη ανατροπή του σχεδίου μετατροπής της Ελλάδας σε γερμανική αποικία, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ώρα της οποίας πλησιάζει, θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο πολιτικός χρόνος του Αντώνη Σαμαρά έχει τελειώσει. Για τον ίδιο και για την λαομίσητη κυβέρνησή του έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση.

Όπως αναφέρουν απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες ο ίδιος μεταβαίνει στην Γερμανία ώστε να συμβουλευτεί την Γερμανίδα Καγκελάριο για τον χρόνο της διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών.

Ο υποτελής στο Βερολίνο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι μετά το στραπάτσο με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ δεν έχει πολλά περιθώρια σε ότι αφορά στην άσκηση ακόμη και της λαοκτόνας πολιτικής που του επιβάλλει το Βερολίνο, εξαιτίας του δημοσιονομικού κενού ύψους 2,6 δισ. ευρώ. Έτσι θα μεταφέρει στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι είναι αδύνατον η κυβέρνησή του να μακροημερεύσει και θα ζητήσει επιπλέον στήριξη μέχρι τις γερμανικές εκλογές.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν επιθυμεί να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα πριν από τις γερμανικές εκλογές, γεγονός που θα πυροδοτούσε πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη.

Η συμμετοχή του Σαμαρά στη διάσκεψη για την ανεργία (πως μπορεί να ενδιαφέρει τον άνθρωπο που ευθύνεται για την μετατροπή της Ελλάδας σε στρατόπεδο ανέργων, το θέμα της ανεργίας;) είναι μόνο το πρόσχημα. Πιστός στις παραδόσεις της ξενόδουλης, ανίκανης και εθνικά επι Δεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στο Βερολίνο για να λάβει εντολές λίγο πριν από την πτώση του, πιστός στην προώθηση των γερμανικών συμφερόντων σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, για να λάβει υποδείξεις για τον χρόνο διεξαγωγής των ελληνικών βουλευτικών εκλογών. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: