Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ψηφίστηκε με 153 «ναι» το πολυνομοσχέδιο

“ Νωρίτερα, ορισμένοι βουλευτές της δικομματικής κυβέρνησης εξέφρασαν αντιρρήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα, όμως τόνιζαν πως θα ταχθούν υπέρ του νομοθετήματος. ”
Με 153 «ναι» υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης από την Ολομέλεια της Βουλής. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προχώρησαν σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο, επιχειρώντας να δώσουν άλλοθι στους βουλευτές τους ώστε να το ψηφίσουν. 
Η συζήτηση που προηγήθηκε, ολοκληρώθηκε με αντιπαραθέσεις. Νωρίτερα, ορισμένοι βουλευτές της δικομματικής κυβέρνησης εξέφρασαν αντιρρήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα, όμως τόνιζαν πως θα ταχθούν υπέρ του νομοθετήματος. 
153 αντί για 155
Δύσκολα, λοιπόν, πέρασε το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση, αφού στο σύνολό του υπερψηφίστηκε από 153 βουλευτές (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αθροίζουν 155). Κατά την ονομαστική ψηφοφορία σε 13 άρθρα που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, οριακή πλειοψηφία (152) συγκέντρωσε το άρθρο που καταργεί τη δημοτική αστυνομία, καθώς ο Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ) το καταψήφισε.

Ηχηρή ήταν η απουσία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, παρόλο που βρισκόταν στη Βουλή. Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, καθώς νωρίτερα σε σύσκεψη στο γραφείο του Ε. Βενιζέλου, ο κ. Κουκουλόπουλος είχε εκφράσει έντονες αντιρρήσεις, λέγοντας ότι «δεν μπορεί ο κ. Κακλαμάνης να καταψηφίζει τη διάταξη για τα τεχνικά λύκεια και εγώ να μην μπορώ να καταψηφίσω ό,τι θέλω».

Από την Κ.Ο. της ΝΔ απουσίαζε ο Δημ. Κυριαζίδης. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε, εξαιρουμένων των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, που υπερψήφισαν δύο επί μέρους φορολογικές διατάξεις.
periodista.

Δεν υπάρχουν σχόλια: