Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής. Σε μια έντονα επικριτική ομιλία του προς  την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και με αφορμή σήμερα την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αιτιολόγησε την απόφασή του - να επικαλεστεί το άρθρο 142 -λέγοντας πως πρέπει να σταματήσει τώρα η «συρρίκνωση» και η «απαξίωση» της δημοκρατίας.
Τι προβλέπει το άρθρo 142 του Κανονισμού της Βουλής

Επικαλέσθηκε την πλειοψηφία, όπως είπε, του λαού, εκτιμώντας ότι ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πορεία του τόπου και να επιτευχθεί ένα καλύτερο αύριο.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ΕΡΤ τόνισε ότι η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στη διαπλοκή και φιμώνει για χάρη της την ΕΡΤ.

Real.gr TSIPRAS από realmedialive

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ισχυρή και αρραγής» είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης που υπογράμμισε ότι στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «η κυβέρνηση θα είναι παρούσα σε αυτή την συζήτηση και μέσα από την ψήφο θα αναβαθμιστεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της χώρας». 
TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: