Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Γάζα Δεκέμβρης 2008....αγώνας συνεχίζεται ....

Τούτες τις μέρες το 2008 το κράτος του προφήτη Ισραήλ ξεκίνησε τη σαρωτική επιχείρηση «βαρύ μολύβι» εναντίον της Γάζας, από την οποία φιλοδοξούσε «να αλλάξει εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού», κατά δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας. Και ήταν μέρα Σάββατο.
Την εξάμηνη εκεχειρία παραβίασε μονομερώς το Ισραήλ σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χαάρετζ, βομβαρδίζοντας ένα τούνελ και «ζητώντας την ίδια στιγμή από την Αίγυπτο να αποτρέψει την Χαμάς από επιθέσεις».
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σε 24 ώρες εβλήθησαν 230 στόχοι εντός της Γάζας. Η πρώτη επιδρομή έγινε την ώρα της ορκωμοσίας νέων αστυνομικών. Οι νεκροί σε δυο μέρες έφταναν τους 296 και οι τραυματίες τους 950. Πολλοί από τους τραυματίες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό. Στην αεροπορική επίθεση μετείχαν τουλάχιστον 60 μαχητικά, και έριξαν περισσότερους από 100 τόνους βομβών. Πίστευαν τα γεράκια του σιωνισμού ότι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Είκοσι τρεις μέρες κράτησε ο πόλεμος παρά τους θανάτους και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι στρατιώτες του προφήτη Ισραήλ, η Γάζα, για πρώτα φορά μετά την εμπειρία του αντάρτικου των αριστερών το 1967-1970, έδειξε ότι πια έχει καλά οργανωμένο ένοπλο αντιστασιακό κίνημα... Ένα αντάρτικο που καθήλωσε το πανίσχυρο ισραηλινό στρατό. Οι αντάρτες δεν λύγισαν και σήμερα είναι περισσότεροι και δυνατότεροι και καλύτερα οργανωμένοι και οπλισμένοι. Σήμερα οι Γάζα έχει λεβέντες ..και ο αγώνας συνεχίζεται ....
Nasim Alatras 

Δεν υπάρχουν σχόλια: