Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

"ΧΑΡΑΤΣΙ ΔΕΗ" ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Εξεδόθη σήμερα από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η πρώτη προσωρινή διαταγή επι ομαδικής προσφυγής  26 δημοτών του Νέου Ηρακλείου κατά του Ειδικού Τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (χαράτσι ΔΕΗ) με την οποια διετάχθη η ΔΕΗ να μην διακόπτει την ηλεκτροδότηση των ακινήτων των παραπάνω δημοτών πιθανολογώντας την αντισυνταγματικότητα και την παρανομία του μέτρου, δεχόμενο παράλληλα την αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων να τάμουν την συγκεκριμένη ένδικη διαφορά. Η κύρια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίστηκε να δικαστεί στις 9-2-2012 ενώπιον του Ειρηνοδικείου Νέας Ιωνίας ημερομηνία με την οποία έχει ανασταλεί η διακοπή ρευματοδότησης των σπτιών τους.
Η συγκεκριμένη αποφαση είναι η πρώτη που αφορα ομαδικη προσφυγή πολιτων-κατοικων του λεκανοπεδιου Αττικης που ανηκουν σε ευπαθης κοινωνικες κατηγοριες (ανεργοι . ΑΜΕΑ , πολυτεκνοι , χαμηλοσυνταξιουχοι ,κλπ) και δεν αφορουσε σφαλματα της ΔΕΗ στον υπολογισμο των τετραγωνικων μετρων ή  βιοτεχνικες - βιομηχανικες εγκαταστάσεις...

Την πρωτοβουλια της προσφυγης ειχε ο Δημος Νεου Ηρακλειου Αττικης και την νομικη δραση ενελαβαν το Σωματείο  Εrga-Οmnes που εκπροσωπήθηκε δι εμού και το Σωματείο οι Έλληνες φορολογούμενοι που εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο Αθηνών Παναγιώτη Χασιώτη, χωρίς το παραμικρό κόστος για τους συγκεκριμένους πολίτες, αφού ακόμα και τα δικαστικά έξοδα καλύφθηκαν από το Σωματείο νομικών Erga Omnes.
     ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ. Ευχαριστούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο Ν. Ηρακλείου κ. Βλασσόπουλοπου μας εμπιστεύτηκαν. Καλούμε τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Χώρας να εξέλθουν από τους αυτοποιητικούς μηχανισμούς συνδικαλιστικής αποδόμησής τους και να ενώσουν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους στο πλευρό της ζώσης κοινωνίας τώρα που τους έχει ανάγκη. Με δελτία τύπου και ανακοινώσεις αυγά δεν βάφονται.
από Δημήτρης Βερβεσός

Δεν υπάρχουν σχόλια: