Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

video: Η ομιλία του Σ. Αλιέντε στον ΟΗΕ ΤΟ 1972.


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΑΛΒΑΤΟΡ ΑΛΙΕΝΤΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ 1972.
ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ).
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΛΛΙΕΝΤΕ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΠΛΕΟΝ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΑΛΒΑΤΟΡ ΑΛΙΕΝΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΤΑΣΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ.
Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ –ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΞΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΚΟΠΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ
-ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΠΑΣΙΟΝΑΡΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ -Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ CAMILA VALEJO ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ
ΝΕΟΛΑΙΑ .
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΖΗΛΕΨΕΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ Κα ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ CAMILA VALEJO ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΕΣΩΚΛΕΙΩ - ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ ΛΕΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΠΙ ΜΠΙ ΣΙ ΜΟΥΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.
http://syllavizontas.wordpress.com//
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ PEOPLE KANEI ANΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΑ CAMILA VALEJO .
papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: