Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ - "δελφίνοι" και ...."μαγαζάτορες"

Themis Tzimas
Στην "πιο κρίσιμη συνεδρίαση" του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου δε συγκάλεσε το πολιτικό συμβούλιο αλλά ένα άλλο, μη- όργανο που δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, εντός του οποίου τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου είναι μειοψηφία.
Οι δελφίνοι από την άλλη δε διαφωνούν σε τίποτα ουσιαστικό με τη μέχρι σήμερα ασκηθείσα πολιτική ούτε κατ' επέκταση προτείνουν κάποια άλλη. Μέσα σε όλα αυτά ορισμένοι νομίζουν ότι θα δικαιωθούν ως ηρακλείς του στέμματος υπέρ του ενός ή του άλλου ή ως οι πιο φανατικοί οπαδοί ή ως "μαγαζάτορες" που θα μοσχοπουλήσουν το εσωκομματικό τους μαγαζί σε καλή τιμή στο νυν ή σε κάποιον επόμενο πρόεδρο. Φυσικά κανένας τους δε νοιάζεται για την πολιτική ορφάνια της μεγάλης πλειοψηφίας της βάσης του ΠΑΣΟΚ, διότι αυτοί οι ίδιοι ασκήσαν την καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική της χρεοκοπίας. 
Δε μενοχλούν μόνο οι μεγαλοπαράγοντες του ΠΑΣΟΚ, ο νεποτισμός και οι τακτικισμοί.... Αλλά και αυτοί οι ανόητοι που νομίζουν ότι αν πουλήσουν τα μικρομάγαζά τους και πουληθούν και οι ίδιοι, θα κερδίσουν κάτι ουσιαστικό.
Με ενοχλούν λόγω της ανοησίας τους φυσικά και όχι για ηθικιστικούς λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: