Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΑΥΞΗΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

ΟΙ ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2009!
Το περίφημο σύνθημα που ακούγεται πολλάκις από ανθρώπους που διαδηλώνουν στους δρόμους «αυτοί (οι καπιταλιστές) μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς (οι πολίτες) μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, δυστυχώς επιβεβαιώνεται σε μία ακόμα περίπτωση.
Την ώρα που οι κυρίαρχοι ευρωπαϊκοί κύκλοι και η ελληνική κυβέρνηση στραγγαλίζουν την ελληνική κοινωνία στο βωμό των δημοσιονομικών μεγεθών και της διατήρησης της κερδοφορίας του χρηματοπιστωτικού και λοιπού, διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης φτάνουν σε μια σειρά περιπτώσεων μέχρι και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Όπως αποκαλύπτει έρευνα Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων σε δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μία προσπάθεια να καταγράψουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα τη διετία 2007-2009 παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 17%!
Αν αναλογιστεί κανείς πως αυτό το ποσοστό προκύπτει σε μια περίοδο που μόλις έχει αρχίσει η κρίση να επηρεάζει την ελληνική κοινωνία, αλλά σε κάθε περίπτωση πριν την κορύφωση της, όπως αυτή συμβαίνει μέσα από τη μνημονιακή λεηλασία των ετών 2010 και 2011, τότε προκαλούν σοκ και αποτροπιασμό οι σκέψεις για την πορεία αυτών των μεγεθών τη χρονιά που διανύουμε και στα έτη που έρχονται.
Η χώρα μας έχει το χειρότερο ποσοστό, ενώ η Ιρλανδία έχει χαμηλότερο ποσοστό από την Ελλάδα, το οποίο, όμως, ανέρχεται στο 13%, πάνω από το μέσο όρο στη Βρετανία, όπου το ποσοστό των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 10%.
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: