Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Έχουν κι αλλού προβλήματα!

Ξεχάστε προς στιγμή τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεών σας, τα φορολογικά μέτρα που σας πνίγουν, ξεχάστε για λίγο το σκούρο χρώμα του μέλλοντός σας και σκεφτείτε άλλους λαούς που βρίσκονται σε ανάλογη αν όχι χειρότερη θέση... 
Ένας μεγάλος ομαδικός αναστεναγμός ανακούφισης βγήκε από τα στήθια των Μονεγάσκων μόλις ο Αλβέρτος, το δικό τους παιδί, ο εκφραστής των ονείρων τους επιτέλους παντρεύτηκε. Στα 35 του, αυτοδημιούργητος, λεβέντης, με χίλια προσόντα -λίγο στο μαλλί υστερεί- τους είχε στην αγωνία πότε θα νοικοκυρευτεί. Μην το ‘χετε για μικρό πράγμα, τα δικά σας προβλήματα θα λυθούν σε 5-10-20 χρόνια, ενώ αυτός τους είχε σκάσει στο περίμενε. Και πάλι όμως, η ανακούφισή τους είναι προσωρινή, το πρόβλημά τους δεν λύθηκε με τον γάμο γιατί υπάρχει και συνέχεια. Πρέπει, λέει, να αποκτήσει ο γαμπρός σύντομα διάδοχο γιατί αλλιώς τα πράγματα δεν θα ‘ναι καλά.
Όντας ο τελευταίος των Γκριμάλντι, αν δεν αποκτήσει διάδοχο, το πριγκιπάτο θα προσαρτηθεί στη Γαλλία, θα γίνει μια ακόμα περιφέρειά της σαν όλες τις άλλες, κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, αν (χτύπα ξύλο) συμβεί κάτι στον Αλβέρτο πριν αποκτήσει διάδοχο. Μιλάμε για φοβερές καταστάσεις, για απώλεια εθνικής κυριαρχίας μιας ιστορικής χώρας που θα γίνει έρμαιο των διαθέσεων της Γαλλίας. Καθησυχαστικές φήμες λένε ότι ο λεγάμενος έχει ήδη δύο εξώγαμα, οπότε δεν υπάρχει θέμα, θα έρθει και το νόμιμο, αλλά ελάτε λίγο στη θέση των πολιτών.
Θα χάσουν τον ύπνο τους «άραγε …(μπιπ) ο Αλβέρτος απόψε;» κι αν ναι «ήταν πετυχημένο το …(μπιπ);» Έχει κι άλλες αγωνίες το θέμα, «άραγε του κάθησε σήμερα η νύφη μας ή είχε πονοκέφαλο;» «μήπως έφαγε βαρειά για βράδυ και πάθει τίποτα πάνω στο …(μπιπ)» Μέχρι να τους φύγει κι αυτό το βάρος θα είναι σε διαρκή επιφυλακή. Θα τον περνάνε από τις διαβάσεις μην τον ισιώσει καμιά Λαμποργκίνι, θα του κουβαλάνε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ μην του πιαστεί καμιά μέση και μετά δεν μπορεί να …(μπιπ), θα του φοράνε μπρατσάκια στη θάλασσα κι όλες μαζί οι μανάδες θα του φωνάζουν «Αλβέρτο, όχι στα βαθειά παιδί μου…» Κι από την άλλη, το παλληκάρι αγχωμένο θα ‘ναι κι αυτό, ξέρετε τι είναι μια χώρα να κρέμεται από το δικό σου …(μπιπ); Κι αν η σύζυγος –πρώην κολυμβήτρια- έπαιρνε …δυναμωτικά χάπια όταν έκανε αθλητισμό κι έχουμε τίποτα δυσλειτουργίες και πηγαίνει τζάμπα το …(μπιπ); Άντε μετά να βρεις άλλη και ξανά μανά γάμους πανηγύρια και προσδοκίες για άλλα …(μπιπ). Με τέτοιο άγχος δεν θα μπορεί να …(μπιπ). Παλιοκατάσταση σας λέω, ποιος Γιώργος ποια Ελλάδα και ποιοι Έλληνες τώρα; Αλβέρτος, Μονακό και Μονεγάσκοι το κεντρικό θέμα συζητήσεων στην Ευρώπη. Ακόμα και στην Ελλάδα αν κρίνει κανείς από τα κανάλια. Γι αυτό ησυχάστε, υπάρχουν κι άλλοι με σοβαρά προβλήματα.
του Γιάννη Γούδα
pressinaction.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: