Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ!!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ TRIKALANEWS...
Το αίτημα για παραχώρηση του χώρου του Ματσόπουλου για ένα διήμερο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, έφερε τον κακό χαμό απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι χωρίστηκαν σε δύο …στρατόπεδα και υπήρξαν «ρωγμές» τόσο στην πλειοψηφία όσο και στην μείζονα αντιπολίτευση…
Ακολούθησε ψηφοφορία των παρόντων δημοτικών συμβούλων με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάση Βαβύλη να έχει ψηφίσει υπέρ της παραχώρησης του χώρου σε αντίθεση με την …επίσημη γραμμή της παράταξης που είχε …σκιαγραφήσει η Αντιδήμαρχος Βάσω Κάκλα…
Αργότερα ανακοινώνοντας ως τελικό αποτέλεσμα την παραχώρηση του χώρου, σκόρπισε ενθουσιασμό στους αιτούντες που έφυγαν …πανηγυρίζοντας από την αίθουσα, αλλά επέστρεψαν στην αίθουσα που υπήρχε … εμφύλιος όταν διαπιστώθηκε η λάθος καταμέτρηση των …35 ψήφων.
Νέα ψηφοφορία για να αποδειχθεί ότι υπήρχαν 17 ψήφοι υπέρ, 17 κατά και 4 παρών στο αίτημα της παραχώρησης. Τα παρών όμως μετρούν …αρνητικά και τα συνέπεια ο χώρος του Φεστιβάλ πρέπει να αναζητηθεί αλλού…
Όσο για το τι συνέβη, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταγραφεί από το trikalanews.gr που ακόμη και εμείς …σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Τι άλλο να κάνει κανείς όταν χρειάζονται 20 λεπτά για να μετρηθούν …35
ΣΧΟΛΙΟ/ Δημήτρης Σαριγγαλάς
Το τραγικό δεν είναι η λάθος καταμέτρηση ψήφων. Τραγικός είναι ο Δήμαρχος που κρύφτηκε πίσω από νομικής και τεχνικής φύσης επιχειρήματα για να αρνηθεί να δώσει το χώρο σε συλλογικότητες της πόλης που θέλουν στον χώρο του Ματσόπουλου να διοργανώσουν αντιρατσιστικό φεστιβάλ.
Κωμικοτραγική είναι η κ. Κάκλα (αντιδήμαρχος) που επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι το αντιρατσιστικό φεστιβάλ δεν συνάδει με ένα χώρο πολιτισμού όπως ο Μύλος του Ματσόπουλου. Πολιτισμός για την κ. Κάκλα είναι όμως ο Κ. Μαρτάκης (που τραγουδάει στο "Μύλο των Ξωτικών κι έτσι η κ. Κάκλα θα μπορέσει να μαζέψει μερικά ψηφαλάκια από τις φιλενάδες της που πήγαν τα παιδάκια τους να δουν τον star). Αν έτσι νομίζει έτσι είναι.
Αλλά πριν ψηφίσει κατά θα έπρεπε να ρίξει μια ματιά στις συλλογικότητες που θα συμμετέχουν στο διήμερο φεστιβάλ. Θα διαπίστωνε τότε ότι εκτός από πολιτικές ομάδες και οργανώσεις συμμετέχουν η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων, ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και πολλοί άλλοι, όπως για παράδειγμα οι Εκδόσεις των Συναδέλφων. Αν την κ. Κάκλα την ενδιέφερε στοιχειωδώς ο πολιτισμός θα ρωτούσε και θα μάθαινε ότι στο διήμερο αντιρατσιστικό φεστιβάλ που θα γίνει για πρώτη φορά στα Τρίκαλα, πρόκειται να υπάρχει έκθεση βιβλίου, προβολές, έκθεση φωτογραφίας, συλλογική κουζίνα, συναυλίες με πιο γνωστό καλλιτέχνη που θα συμμετέχει έστω και με μικρή παρουσία τον Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Ανόητοι και γελοίοι είναι οι δημοτικοί σύμβουλου (17 αν δεν κάνω λάθος και 4 παρών) που συνέδεσαν το όνομά τους με μια πολιτική απόφαση αποκλεισμού από το Δημόσιο Χώρο του Μύλου το αντιρατσιστικό φεστιβάλ που ως κεντρικό σύνθημα έχει το "Δυο μέρες αλληλεγγύης για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις".
Ειδικά στις μέρες μας που όλοι μας βλέπουμε την άνοδο του φασισμού και την αποθράσυνση της χρυσής αυγής με επιθέσεις σε κάθε τι διαφορετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: