Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Αφέθηκαν ελεύθεροι 21 από τους 25 προσαχθέντες στην Ευελπίδων

Μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα παρέμενε άγνωστο αν τελικά η αστυνομία θα αποδώσει κατηγορίες σε 4 άτομα που κρατούνταν ακόμα. Αναίτια η επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
25 προσαγωγές διαδηλωτών έκανε σήμερα το απόγευμα γύρω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων η αστυνομία, αφού πρώτα διέλυσε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης εκατοντάδων ανθρώπων που πήγαν στα δικαστήρια για να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες χθες (παρεμπιπτόντως, θα απολογηθούν την Πέμπτη και κρατούνται ως τότε) για το περιστατικό στη Φυλής.
Σύμφωνα με μαρτυρία διαδηλωτή που ήταν στα δικαστήρια το απόγευμα, η επίθεση των ΜΑΤ ξεκίνησε χωρίς αφορμή τη στιγμή που οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης στους χθεσινούς προσαχθέντες κατά τη μεταφορά τους από το γραφείο του ανακριτή σε εκείνο του εισαγγελέα. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με προφανή στόχο να διαλύσουν ολοκληρωτικά τη συγκέντρωση, χωρίς να περιμένουν οποιοδήποτε πρόσχημα, και ανάγκασαν τον κόσμο να φύγει προς το πάρκο του Γκύζη και προς την Ευελπίδων. Από εκείνη τη στιγμή ανέλαβαν οι ομάδες της ΔΕΛΤΑ που προσήγαγαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους και έτσι η ένταση απλώθηκε και στα κάθετα της Ευελπίδων στενά, εκεί όπου φαίνεται να καταστράφηκε κι ένα περιπολικό.

Οταν οι σημερινοί προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ είχαν να αντιμετωπίσουν το βρίσιμο των αστυνομικών, σωματικούς ελέγχους με διάφορα προκλητικά σχόλια και σε μια τουλάχιστον περίπτωση αστυνομικός χτυπούσε επί ώρα το κεφάλι προσαχθέντα στον τοίχο.
Για τους 4 που ενδέχεται να συλληφθούν οι κατηγορίες θα αφορούν μάλλον αντίσταση κατά της αρχής, φθορά ξένης περιουσίας και εξύβριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: