Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Εμπαίζει το λαό ο ετοιμόρροπος πρωθυπουργός

“ Δεν τον εμπιστευόμαστε ως "καπετάνιο" διότι θα ρίξει τη χώρα σε ξέρα ”
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και στον απόηχο της κυβερνητικής κρίσης (τεχνητής ή όχι) προχώρησε στο εξής μίνι διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό:
«Γνωρίζω πολύ καλά τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα. Επί 3 μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας. Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Έχουμε ήδη- και στα εργασιακά και σε άλλα- αλλάξει πολλές, πάρα πολλές από τις αρχικές προτάσεις της Τρόικας. Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Προσέξτε- το μόνο μου πάντα κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της. Απ’ αυτήν την ευθύνη πίσω δεν κάνω. Και δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί, αν αυτήν την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι. Κοιτάζω μόνο μπροστά, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα. Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!».
Η εικόνα της Ελλάδας που αλλάζει είναι ότι η χώρα βυθίζεται στην ύφεση, ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το χρέος το 2011 αυξήθηκε, ότι η φτώχεια μεγιστοποιείται ως πρόβλημα, ότι ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος, ότι οι κατακτήσεις των εργαζομένων καταργούνται στην πράξη. Η Ελλάδα που «αλλάζει» είναι μία χώρα, η οποία αδυνατεί να παρακολουθήσει τις διεθνείς εξελίξεις, αδυνατεί να πατάξει τη διαφθορά, διαθέτει μία υποτελή πολιτική ηγεσία, η οποία δίνει γη και ύδωρ στους δανειστές, στους τραπεζίτες και στο Βερολίνο. Η Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά είναι μία χώρα όπου ανεβαίνουν τα ποσοστά της ακροδεξιάς, όπου διαρυγνείεται πλήρως η κοινωνική συνοχή, όπου οι άνθρωποι τρέφονται από τα σκουπίδια, όπου κυριαρχεί η τραπεζοκρατία και χτίζεται μία νέα ολιγαρχία, όπου καταστρέφεται το φυσικό περιβάλλον προς χάριν των επιχειρηματικών συμφερόντων που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Για ποιο σταθερό τιμόνι μιλάει ο πρωθυπουργός της Δραχμής; Μας επιτρέπετε κ. Σαμαρά να μην σας εμπιστευόμαστε ως καπετάνιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: