Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΠΟΤΑ!

ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΡΟΪΚΑ- ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΞΕΚΙΝΑ Η ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Νέα τραγωδία για την Κύπρο και «βατερλό» για το ΑΚΕΛ είναι η συμφωνία τρόικας και κυπριακής κυβέρνησης για την υπογραφή μνημονίου λεηλασίας, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως από ώρα σε ώρα.
Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, είχε αναχωρήσει η τρόικα από την Κύπρο όπου συζητούνταν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Σε γραπτή του δήλωση από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ανέφερε ότι «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και πάντοτε έχοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή του μνημονίου με την τρόικα».
Η απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία με την τρόικα, ανοίγει νέο κύκλο αποικιοποίησης και λεηλασίας της μαρτυρικής Μεγαλόνησου, με τους τροϊκανούς χρηματοδότες να εποφθαλμιούν τον κρατικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών (Cyta) καθώς και τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή, επιδίδοντας νωρίτερα την Πέμπτη τον προϋπολογισμό του 2013 στον πρόεδρο της Βουλής, επισήμανε ότι «ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά είχαμε να ενσωματώσουμε στον προϋπολογισμό και τις πρόνοιες τις οποίες έχουμε περίπου συμφωνήσει μαζί με την ομάδα της τρόικα. Είναι μια ασυνήθιστη διαδικασία και ελπίζουμε ποτέ ποτέ να μην ξαναχρειαστεί να γίνει, αλλά έχει γίνει δουλειά, είναι έτοιμη, και με ικανοποίηση είμαστε τώρα σε θέση αν σας παραδώσουμε τον προϋπολογισμό».
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: