Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εκχώρηση της εμπορίας της ΔΕΗ σε ιδιώτη - ανταγωνιστή

"Ερώτηση Θ. Πετράκου - Ευ. Ουζουνίδου για τη συνεργασία ΔΕΗ - Κοπελούζου"
Στην εκχώρηση της εμπορίας που αποτελεί το πλέον ανταγωνιστικό κομμάτι της ΔΕΗ μέσω της δημιουργίας κοινοπρακτικού σχήματος ΔΕΗ-Damco (όμιλος Κοπελούζου) και μάλιστα με ποσοστό συμμετοχής 49%-51%, αντίστοιχα, για τη λειτουργία καταστημάτων εμπορίας, αναφέρονται οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος και Ευ. Ουζουνίδου σε σχετική τους ερώτηση στη Βουλή.
Όπως τονίζουν, κυβέρνηση και διοίκηση ΔΕΗ ενισχύουν ανταγωνιστή της ΔΕΗ, η οποία μάλιστα στο συγκεκριμένο σχήμα θα καταβάλει το ποσό των 980.000 ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο, στην προοπτική να πωλούν ενεργειακά προϊόντα, αντί να τη μετατρέψουν σε μια εταιρεία που θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ενέργειας. Επισημαίνουν ότι στην ουσία δίνεται η δυνατότητα σε ανταγωνιστές να πωλούν ρεύμα και να υπογράφουν συμβόλαια με καταναλωτές που έχει η ΔΕΗ και υπογραμμίζουν ότι "μια τέτοια εξέλιξη μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει για τη ΔΕΗ, σε μια περίοδο που προωθείται το ξεπούλημά της, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την παραχώρηση του συνόλου των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Εμπορίας σε ιδιώτες χωρίς κανένα αντάλλαγμα".

Παράλληλα, σημειώνουν ότι η ΔΕΗ απαξιώνει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, υπολειτουργώντας ή βάζοντας "λουκέτο" σε μια σειρά καταστημάτων, λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ κλείνουν πρακτορεία και υποπρακτορεία σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας μόνο ένα κατάστημα στις πρωτεύουσες των νομών, επιφέροντας ταλαιπωρία των καταναλωτών.
Επίσης αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα, λόγω της αύξησης των διακανονισμών, να μην επαρκεί το προσωπικό στα καταστήματά της και να χρειάζονται άμεσα προσλήψεις.
Πέραν των ανωτέρω, οι δύο βουλευτές θέτουν ερωτήματα για την επιλογή του συγκεκριμένου ανταγωνιστή της ΔΕΗ, για τη μη διενέργεια διαγωνισμού, για τα οφέλη της ΔΕΗ από τη συνεργασία, για την εκχώρηση του σήματος της ΔΕΗ που είναι το πλέον αναγνωρίσιμο σε αντίθεση με της Damco, καθώς και για τις εξελίξεις στην αγορά ΑΠΕ σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: