Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εξεταστική για την ΕΡΤ ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της ΕΡΤ κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία υπογράφεται από το σύνολο των βουλευτών του και τον ανεξάρτητο, Γ. Μιχελογιαννάκη.
Στην πρόταση γίνεται λόγος για τη διερεύνηση των «άκρως επιζήμιων για τη δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης της ΕΡΤ ΑΕ και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην επικράτεια».
Χαρακτηρίζονται, επίσης, οι ενέργειες της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ ως «ακραία αντιδημοκρατικές, κατάφωρα αντισυνταγματικές και άκρως επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον» και αποδίδεται πρόθεση στην κυβέρνηση ως προς την «κομματική χειραγώγηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», την «εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφέροντων και την ενίσχυση της διαπλοκής, κυβερνητικής και κομματικής» και την «ανθρωποθυσία 2.500 και πλέον εργαζομένων στο βωμό της υποταγής στα κελεύσματα των δανειστών».

Η πρόταση καταλήγει ζητώντας τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών και τυχόν ποινικών, αστικών και διοικητικών ευθυνών όλων των κυβερνητικών στελεχών και όλων των διοικητικών στελεχών που χειρίστηκαν την υπόθεση, ενώ γίνεται αναφορά στην εκτίμηση για απώλεια 300 έως 500 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: