Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Πίστη για αθωωτική απόφαση στην υπόθεση του Στέφανου Γκουλιώνη

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας ολοκληρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης εκπαιδευτικών από όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
Από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο πέρασε την Πέμπτη ο Λαρισαίος δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης με την κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και με πιθανή συνέπεια την απόλυσή του.
Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη έχουν σπεύσει για να του συμπαρασταθούν, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας.Ο χώρος τις τρίγωνης πλατείας, απέναντι από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας κατακλύστηκε από εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους άλλων φορέων.
Είδαμε εκεί τις βουλευτίνες Λάρισας και Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Παναγιώτα Δριτσέλη, τας μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Κικίνη Αθανάσιο (ΔΑΚΕ), Πετράκη Σταύρο (ΠΑΣΚ), Ζορμπά Αχιλλέα (ΠΑΜΕ), Αθανάσιο Αγαπητό (Αριστερή Παρέμβαση), μέλη της ΟΛΜΕ, της ΕΛΜΕ Λάρισας και Τρικάλων, της ΕΙΝΚΥΛ και συνδικαλιστικών παρατάξεων της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Ολοι τους κάνουν λόγο για μια απαράδεκτη δίωξη που έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει το εκπαιδευτικό κίνημα να εγκαταστήσει ένα καθεστώς φόβου στα σχολεία και να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης.
Η συζήτηση της δίωξης του Στέφανου Γκουλιώνη ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και η ολοκληρώθηκε περίπου μία ώρα μετά, ενώ η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Πάντως, όπως δήλωσε στους παρευρισκόμενους ο συνήγορος του Στέφανου Γκουλιώνη κ. Παύλος Μαουσίδης, κατατέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία της μη εμπλοκής του κατηγορουμένου σε όσα σημειώθηκαν την ημέρα της σύλληψής του και εξέφρασε την πεποίθησή του οτι τελικά η απόφαση θα είναι αθωωτική.
Η μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.
Μενέλαος Κατσαμπέλας    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: