Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ένταση και χημικά εναντίον διαδηλωτών στο υπ. Οικονομικών

Συνεχίζονται οι απωθήσεις διαδηλωτών και η χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, όπου έφτασε η πορεία καθηγητών και σχολικών φυλάκων ενώ έξω από το υπουργείο Οικονομικών είχαν ήδη συγκεντρωθεί καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν τη χρήση βίας εναντίον τους από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές και τραυματισμούς.Προσαγωγές εκπαιδευτικών και χημικά νωρίτερα στο υπουργείο Διοικητής Μεταρρύθμισης.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στο Δημόσιο, με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία ολοκληρώθηκε μετά τις 1 το μεσημέρι. Συζητήθηκε ο μνημονιακός στόχος των 11.000 απολύσεων εντός του 2014, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.Νωρίτερα, όταν η πορεία καθηγητών και σχολικών φυλάκων προσπάθησε να φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση χημικών. Μία γυναίκα λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει προγραμματιστεί από την ΑΔΕΔΥ στις 13:00. Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Νωρίτερα, προσήχθησαν 17 άτομα, 16 καθηγητές και ένας σχολικός φύλακας, μεταξύ τους και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, επρόκειτο για ειρηνική διαμαρτυρία που γινόταν στο πεζοδρόμιο, χωρίς να κλείνουν κάποιο δρόμο.
Όπως κατήγγειλαν συγκεντρωμένοι, άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν με βιαιότητα και έκαναν χρήση χημικών.
Κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της τρόικας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα τους ενημερώσει, μεταξύ άλλων, για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.
 tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: