Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Νέο κυβερνητικό δώρο στους εργοδότες

Η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, κατά 3,9 μονάδες, είναι το επόμενο δώρο στο οποίο εστιάζει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με τη μείωση του ενεργειακού κόστους, τη διευκόλυνση των αδειοδοτήσεων και την ενίσχυση από το νέο ΕΣΠΑ
Η κυβέρνηση δεν συνδέει τα μέτρα με εγγυήσεις για παύση απολύσεων ή νέες προσλήψεις, αλλά αρκείται σε εκκλήσεις, κυρίως προς τη βιομηχανία, για λήψη αποφάσεων ώστε να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί η ανεργία.
Από την πλευρά τους εκπρόσωποι της βιομηχανίας αποφεύγουν να αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση.
Η διαμόρφωση του «οδικού χάρτη» για τη βιομηχανική πολιτική αποτέλεσε αντικείμενο της Διυπουργικής Επιτροπής για τη βιομηχανική πολιτική, που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, για πρώτη φορά σήμερα, Παρασκευή.
Συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτη, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, οι υφυπουργοί Θανάσης Σκορδάς, Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Στα 700 εκατ. το κόστος

Η μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 3,9 μονάδες εκκρεμεί και είναι ένα από τα ζητήματα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης.

Ενόψει δε της επανεκκίνησης των συζητήσεων με την τρόικα, πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι το κόστος για την εφαρμογή του μέτρου υπολογίζεται σε τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ και αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα για την κάλυψή του.

Στη Διυπουργική συζητήθηκε και η υλοποίηση των μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη. Όπως ειπώθηκε, ένα μέρος από το όφελος θα περάσει άμεσα και στα νοικοκυριά που καταναλώνουν φυσικό αέριο, με τη μείωση της τιμής του καυσίμου.

Ακόμη, την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθούν σε διαβούλευση δύο υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τη λεγόμενη διακοψιμότητα (μείωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού με αντάλλαγμα τον περιορισμό της παροχής σε περιόδους αιχμής) και την αντιστάθμιση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
thepressproject. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: