Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τσακαλώτος: Κόκκινη γραμμή ο κόσμος που υποφέρει

Τσακαλώτος: Κόκκινη γραμμή ο κόσμος που υποφέρει
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μίλησε στον RealFm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις εξελίξεις με την τρόικα και τις οικονομικές εξελίξεις.
«Νομίζω ότι η κυρίαρχη τάση είναι ότι φοβούνται ότι δεν τους εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις του μνημονίου στην Ελλάδα, να κάνουν το πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις όπως τις καταλαβαίνουν αυτοί. Από τη μια μεριά θέλουν αυτή την κυβέρνηση να υπάρχει γιατί είναι δικιά τους, από την άλλη μεριά, δεν μπορούν να τους δώσουν τόσο πολύ, που δεν θα τους έχουν στο χέρι για να συνεχίσουν αυτή τη μεταρρυθμιστική κατεύθυνση», τόνισε αρχικά ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε:
«Η όποια λύση δεν θα είναι συνολική για το χρέος, ούτε θέλουν πολύ την έξοδο στις αγορές, γιατί αυτό δίνει βαθμούς ελευθερίας στη δική μας κυβέρνηση να κάνει τα δικά της πράγματα, που δεν τα εμπιστεύονται».

«Το κυρίαρχο σε αυτούς είναι να υπάρχει ένα πλαίσιο που θα επιτρέπει πάντα τις ίδιες πολιτικές. Οι πολιτικές αυτές, όπως είπε και ένας ισπανός ευρωβουλευτής, είναι ένα κοινωνικό τσουνάμι και λειτουργούν σαν χασάπηδες και όχι σαν χειρούργοι που εντοπίζουν το κακό κομμάτι και το αφαιρούν», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.
«Αν δεν υπάρχει μια αλλαγή στην κατεύθυνση, ποτέ δεν θα υπάρχει άνεση να μπουν τα σοβαρά θεμέλια για μια παραγωγική ανασυγκρότηση», συνέχισε.
«Εμείς λέμε ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι ο κόσμος που υποφέρει. Αν δεν βάλεις πάτο στην ύφεση, δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς θα είμαστε όπως ο κ. Σαμαράς», τόνισε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια: