Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Τα ίδια Γερμανία μου…

“ Φαίνεται ότι τα αλαλάζοντα νεοφιλελευθεροειδή του Αλάριχου, έχουν βάλει ως αυτοσκοπό μια ανοικτή και εκτός ορίων και κανόνων παγκόσμια σύγκρουση χρέους και χωρών ”
Του Κώστα Καπνίση
Τρίτη και …φαρμακερή για τη Γερμανία, καθώς πέρα από την άλωση της Ευρώπης από την Άνγκελα Μέρκελ και την νεοφιλελεύθερη «παρέα» της, στην οποία δεν βρήκε ιδιαίτερη αντίσταση, το πράγμα έχει αρχίσει πλέον να περνά τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο. Η Γερμανία άρχισε να απλώνει χέρι σε πράγματα που δεν της ανήκουν. Αρκετό καιρό προτού ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια στην Ουκρανία, τα οποία κατέληξαν σε εμφυλιακή διαμάχη και ανατροπή του εκλεγέντος προέδρου της, η Άνγκελα Μέρκελ είχε πάρει σαφή θέση υπέρ των «διαδηλωτών», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνοι είναι που έχουν το δίκιο με το μέρος τους.


Οι δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ, ήταν από τις λίγες, σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας και ειδικά σε ένα τόσο πολύπλοκο και πολυσύνθετο ζήτημα όπως αυτό της Ουκρανίας, όπου κανείς σοβαρός διεθνής αναλυτής δεν τολμούσε να πάρει σαφή θέση, καθώς δεν είχε στα χέρια του όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους, προκειμένου να κάνει ανάλυση. Ακόμα και τώρα μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις και τους εκατοντάδες θανάτους με την ταυτόχρονη βίαιη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στο Κίεβο, πάλι δεν υπάρχουν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα παρά μόνο ισχυρότατες ενδείξεις ότι η Ουκρανία έπεσε θύμα συμφερόντων της Δύσης.

Η αλήθεια είναι ότι η Γερμανία αισθάνεται πανίσχυρη, τουλάχιστον οικονομικά, στην παρούσα φάση. Λόγω της ιδιοσυγκρασίας και του βεβαρημένου «ποινικού» μητρώου της χώρας αυτής, η οποία αιματοκύλισε στο παρελθόν δύο φορές την Ανθρωπότητα, είναι αρκετά πιθανό να την έχει εκ νέου «ψωνίσει» και να νομίζει ότι μπορεί να είναι ισχυρή και σε ότι αφορά τη στρατιωτική της μηχανή. Ίσως να έχει περάσει και από το μυαλό της ότι μπορεί να κυριεύσει τον πλανήτη. Ο Αδόλφος Χίτλερ το πίστεψε πάντως. Βέβαια, σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι οι πόλεμοι, σε ότι αφορά το στρατιωτικό τους σκέλος, έχουν κριθεί ως μια εξαιρετικά δαπανηρή επιλογή. Εξάλλου, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να δει κάποιος τανκς στους δρόμους από τη στιγμή που η παγκοσμιοποιημένη οικονομία και τα νεοφιλελεύθερα παράσιτα κρατούν στα χέρια τους το πανίσχυρο «όπλο» που λέγεται Κεντρική Τράπεζα και υποκαταστήματα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχει ανοίξει η όρεξη των απανταχού νεοφιλελεύθερων παρασίτων, τα οποία έχουν ποινικοποιήσει την εργασία, την αμοιβή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του λόγου, την ίδια τη Δημοκρατία. Φαίνεται ότι τα αλαλάζοντα νεοφιλελευθεροειδή του Αλάριχου έχουν βάλει ως αυτοσκοπό μια ανοικτή και εκτός ορίων και κανόνων παγκόσμια σύγκρουση χρέους και χωρών. Το παράδειγμα της Ουκρανίας ήταν μόνο η αρχή της νέας κατάστασης που αρχίζει σιγά – σιγά να διαμορφώνεται. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι πριν προκληθεί η πτώση του προέδρου Γιανουκόβιτς, πλειάδα Ευρωπαίων αξιωματούχων είχαν κάνει παρεμβάσεις και έφτασαν ακόμα και στο σημείο να μεταβούν στην Ουκρανία, προκειμένου να προστατέψουν τα δικαιώματα των «διαδηλωτών».

Οι «διαδηλωτές» της Ουκρανίας ανήλθαν τελικά στην εξουσία, έφτιαξαν κυβέρνηση και μάλιστα ακροδεξιά – φιλοναζιστική και αναγνωρίστηκαν αμέσως από τη Δύση, η οποία σπεύδει να στείλει στην Ουκρανία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να «βοηθήσει» τη νέα κυβέρνηση. Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι η «κυβέρνηση» αυτή σπεύδει να ψηφίσει νόμους όπως την απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, κατάργηση του νόμου που ποινικοποιούσε τη ναζιστική προπαγάνδα, σχέδιο ψηφίσματος για απόδοση τιμών στους συμμετέχοντες στις ένοπλες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, σχέδιο απόφασης για το διορισμό του μέλους του ακροδεξιού – νεοναζιστικού κόμματος «Svoboda» στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, σχέδιο απόφασης για το διορισμό μέλους του φιλογερμανικού κόμματος «UDAR» ως επόπτη της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, σχέδιο απόφασης της απόλυσης από την υπηρεσία των στρατιωτών και αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας και αντικατάστασή τους από μέλη ακροδεξιών ομάδων. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η πολιτισμένη Δύση και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δε μιλούν καθόλου, αλλά σφυρίζουν αδιάφορα.

Είναι προφανές ότι διαμορφώνονται ψυχροπολεμικές συνθήκες στην Ευρώπη, η οποία για άλλη μια φορά αναμένεται να αποτελέσει το κύριο θέατρο των μαχών, έτσι όπως πηγαίνει το πράγμα. Για καλό και για κακό πάντως, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποφάσισε να ελέγξει την κατάσταση ετοιμότητας της ρωσικής πολεμικής μηχανής, δίνοντας εντολή για υλοποίηση εκτάκτων γυμνασίων των ρωσικών στρατευμάτων. Αναμφίβολα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, γνωρίζει άριστα το επίπεδο ετοιμότητας της ρωσικής αρκούδας. Η κίνησή του αυτή μπορεί να εκληφθεί από τη Δύση, και συγκεκριμένα από όσους θέλουν να απλώσουν χέρι σε κάτι που δεν τους ανήκει, ως ένα αυστηρό μήνυμα, προκειμένου να σκεφτούν διπλά τις επόμενες κινήσεις τους.

Κοντολογίς, το πράγμα έχει αρχίσει πλέον να ξεφεύγει από τον έλεγχο όσων νεοφιλελεύθερων παρασίτων νόμιζαν ότι με το να πάρουν την απόλυτη εξουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να κάνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν στη Γηραιά ήπειρο, θα κάνουν το ίδιο και σε άλλα σημεία του παγκόσμιου χάρτη. Το τρίτο και μοιραίο «λάθος» της Γερμανίας βρίσκεται σε εξέλιξη είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο και οι συνέπειες αυτού του «λάθους» για εκείνη και τους συμμάχους της θα φανούν είτε αργά είτε γρήγορα. Το γεγονός αυτό αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα, καθώς αυτή τη στιγμή σχηματίζονται στρατόπεδα και δημιουργούνται συμμαχίες και έχθρες. Ιστορικά η Ελλάδα ήταν πάντοτε με τη πλευρά των νικητών. Μένει να φανεί το τι ακριβώς θα πράξει και τούτη τη φορά. Ο νοών νοείτω…
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: