Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Παραιτήθηκαν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη

“ Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου διευκρίνισε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 15 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι χθες καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις ”
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. 
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου διευκρίνισε πως ο πρόεδρος τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 15 Μαρτίου. 
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου από τον Μηχανισμό Στήριξης, αφού η τρόικα είχε εξαρτήσει την εκταμίευσή του από την έγκριση του νομοσχεδίου.


Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν: ΔΗΣΥ, Νικόλας Παπαδόπουλος, Σοφοκλής Φυττής, Γιώργος Προκοπίου (από το ΔΗΚΟ), Δημήτρης Συλλούρης (ΕΥΡΩΚΟ) και Ζαχαρίας Κουλίας (ανεξάρτητος). Εναντίον: ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Γιώργος Περδίκης (Οικολόγοι) και Νίκος Κουτσού (Συμμαχία Πολιτών). Αποχές (όλες από το ΔΗΚΟ): Μάριος Καρογιάν, Άγγελος Βότσης, Αθηνά Κυριακίδου, Αντώνης Αντωνίου και Φύτος Κωνσταντίνου.

Την ίδια ώρα έξω από την κυπριακή βουλή ενώ η Ολομέλεια αποφάσιε για το μέλλον των ιδιωτικοποιήσεων βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση με μαζική συμμετοχή.

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr
via periodista

Δεν υπάρχουν σχόλια: