Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Σε Μουσείο τον…χορό των κανίβαλων!

Του Θανάση Ι. Νικολαΐδη  
thanikolaidi@gmail.com  
ΕΙΧΕ τα πρωτοπαλίκαρά της η Χούντα, τους «πιστούς» και κόλακες, διέθετε στρατιές χαφιέδων και πρακτόρων, είχε και τους βασανιστές! Μια τάξη ανθρωποειδών που τυράννησαν κρατουμένους γιατί το’ νιωθαν είτε γιατί τους υποχρέωναν, τους απειλούσαν. Τους ενέπνεε η ατμόσφαιρα, τους ενεθάρρυνε το καθεστώς, το απαιτούσε η «επανάσταση».
ΗΡΘΕ η ώρα να δικαστούν οι κανίβαλοι και ζάρωσαν δίκην όρνιθας. Το ’ξεραν πως η δημοκρατία δεν εκδικείται κι αναθάρρησαν. Αγόρευσαν συνήγοροι, οι δικαστές συσκέφθηκαν και η απόφασή τους ταίριαζε στο κλίμα της μεταχουντικής αβεβαιότητας, με το «Καραμανλής ή τανκς» στον αέρα και τον ηρωικό Μουστακλή μισοπεθαμένο απ’ τα χτυπήματα. Έξω Θεοφιλογιαννάκοι και Χατζηζήσηδες, σακάτηδες τα θύματα και ξανά προς τη δόξα. Με «νοσταλγούς»…εν ενεργεία. Με το μάτι, ακόμα και σήμερα(!) να ψάχνει για τανκς στους δρόμους και το αυτί στημένο για εμβατήρια. Τα φόρτωσαν, λοιπόν, στους πρωταίτιους και καθάρισαν. Όπως οι εγκληματίες της ναζιστικής θηριωδίας έδειχναν το…αρχηγό και μόνο.

ΔΕΝ βρήκαν το δίκιο τους τα θύματα της φάλαγγας, δεν «έδωσαν τη χούντα στο λαό» τα δικαστήρια. Όλα βολικά και ο καιρός περνούσε. Δεν είχε δα συμβεί και τίποτα…Τι κι αν τα δυο «λουλούδια» είχαν δείρει, στην Ασφάλεια, όσο τραβούσε η ψυχή τους; Μάλιος και Μπάμπαλης χάρηκαν το φως του Ήλιου ως την ώρα που πρόβαλε η κάννη του εξάσφαιρου στο μισοσκόταδο. Θεία δίκη; Όχι. Ανθρώπινη και «ελλιπής», ωστόσο, δικαιοσύνη με την τρέχουσα ηθική, πέρα και μακριά από αγορεύσεις και…γουνάκια.

ΤΟΥΣ χαρίστηκε η Πολιτεία, ας μην τους χαριστεί η Ιστορία. Αν βρεθείς π.χ. στο Άουσβιτς, θα μετρήσεις επισκέπτες απ’ τα πέρατα της γης. Όλα ανοικτά και οι (σημερινοί) Γερμανοί δεν κρύβουν τίποτα(!). Εδώ, στην Ελλάδα που βίασαν ντόπιοι φασίστες για να παραδώσουν αλυσοδεμένους δημοκράτες στα «σκυλιά», τόσο…ντραπήκαμε για το ΕΑΤ-ΕΣΑ που το κατεδαφίσαμε! Για να χαθούν οι μνήμες της θηριωδίας «εν ειρήνη» και τ’ αχνάρια των κανίβαλων. Μια πρεμούρα των πρωταγωνιστών της (στημένης) εθνικής συμφιλίωσης και της λήθης που παραπέμπει στη στάχτη των φακέλων της «Χαλυβουργικής».

ΟΧΙ…κυραΚώσταινα των ηρωισμών και των αθλιοτήτων. Συντήρησε τ’ απομεινάρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ και το «πλυσταριό», φτιάξ’ τα ΜΟΥΣΕΙΟ και προχώρα με το κεφάλι ψηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: