Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Στην εποχή της δουλείας…

Πριν «αλέκτωρ λαλήσει τρις», η κυβέρνηση μαζεύει όσα προεκλογικά έλεγε και υπογράφει το μνημόνιο βαρβαρότητας Νο 3… Η δέσμευση «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα
- δεν θα θίγουν μισθοί και συντάξεις», αποδεικνύεται «φύλο συκής» που μεταφράζεται σε νέες μειώσεις αποδοχών, σε μαζικές απολύσεις, σε διάλυση Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων.
Τα νέα σκληρά μέτρα που από κοινού με την Τρόικα, προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα την εκταμίευση της 3η και 4η δόση του δανείου, οδηγούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση και την κοινωνία σε
απόγνωση.
Η Ελλάδα του 21ου αιώνα μετατρέπεται σε παράδεισο εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
Στον ιδιωτικό τομέα, ο θεσμός των Κλαδικών Συμβάσεων, αντικαθίσταται από τις Επιχειρησιακές Συμβάσεις, κατά παράβαση κάθε νομικής και συνταγματικής επιταγής.
Στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, τα «ελλείμματα» φορτώνονται μονομερώς στους εργαζόμενους, οδηγώντας ολόκληρες στρατιές στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Στο στενό Δημόσιο Τομέα, δρομολογούνται άμεσες απολύσεις για χιλιάδες
συμβασιούχους και διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για νέα οδυνηρή μείωση μισθών, μέσω του ενιαίου μισθολογίου..
Παράλληλα, η αύξηση των τιμολογίων κοινής ωφέλειας, του ΦΠΑ, ο περιορισμός των δαπανών για παιδία, υγειά πρόνοια και η εκτίναξη της ανεργίας, δημιουργούν ένα εφιαλτικό τοπίο για ολόκληρη την κοινωνία.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι: Η κυβέρνηση σχεδιάζει το αύριο του ελληνικού λαού, απαξιώνοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Χωρίς προσανατολισμό και σχέδιο έχει μετατραπεί σε εντολοδόχο των γραφειοκρατών του ΔΝΤ και των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που απαιτούν αφαίμαξη των εργαζομένων.
Η κοινωνία δεν είπε την τελευταία λέξη… Η εργασία, ο μισθός, είναι ύψιστα αγαθά που τα δικαιούνται όλοι… Ο καθένας και όλοι μαζί, με τον αγώνα, μπορούμε να μπλοκάρουμε το αντιλαϊκό παραλήρημα.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι ενώνουμε τις δυνάμεις και αντιδρούμε στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου. Αντιδρούμε στη προσπάθεια να μετατρέπει η εργασία σε δουλεία, άνευ ορίων και όρων αξιοπρέπειας.
Συμμετέχουμε μαζικά στην τρίωρη Παναττική Στάση Εργασίας, των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και το Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 στις 12.00 με 15.00 μμ.
Δηλώνουμε παρών στην 24ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική Απεργιακή Κινητοποίηση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 15 8εκεμβρίου 2010.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ.
Δεν παραχωρούμε εργασιακά δικαιώματα, δεν μπαίνουμε στο κοινωνικό περιθώριο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: