Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αντιδράσεις μελλών του Εθνικού Συμβουλίου

Χθες, 12-7-2011 σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν δύο μέλη (+1) του Εθνικού Συμβουλίου (Νίνα Γ. Κασιμάτη, Κώστας Τσουκαλάς) που εκπροσωπούν τον ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ, εξαπέλυσαν επίθεση προς την κυβέρνηση επισημαίνοντας τα εξής:
1. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε διαθέτει στρατηγική ανόρθωσης της οικονομίας και αποφυγής της χρεοκοπίας.
2. Με το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό αυτού νόμο, δρομολογεί ακάθεκτη τη διάσωση των ξένων πιστωτών υπονομεύοντας τους Έλληνες και την εθνική μας οικονομία, αφού τα οικονομικά μέτρα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά το οξύνουν. Απογυμνώνουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό από τον πλούτο τους, κινητό και ακίνητο. Δυσχεραίνουν τη διαπραγματευτική της θέση και σταδιακά καθιστούν τη χώρα ανίσχυρη να υπερασπιστεί την οικονομική κσι γεωπολιτική της αυτοτέλεια.
3. Προτείνουν απευθείας διαπραγμάτευση του χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές, άρνηση πληρωμής του απεχθούς μέρους του και την απόλυτη προτεραιότητα να θέσει η Κυβέρνηση στους εταίρους μας κόκκινη γραμμή τη βιωσιμότητα του χρέους και την επαναφορά του βιοτικού επιπέδου και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.
4. Θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ψευδώνυμο και ότι έχει καταληφθεί από τους εγχώριους και ξένους εκπροσώπους της χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου που χρεοκοπούν την Ελλάδα και τους Έλληνες
5. Κατήγγειλαν τη θέσπιση της πώλησης, μέσω του Μεσοπρόθεσμου, συμβολικών κτιρίων της εθνικής μας κυριαρχίας: κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών, κτίριο Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργείου Παιδείας, κτίριο Αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης, κτίριο Αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης κλπ.
6. Δήλωσαν ρητά ότι θεωρούν αυταπάτη  τη συγκρότηση αριστερής πτέρυγας μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αφού αυτό στην πραγματικότητα έχει αυτοκαταργηθεί.
7. Καλούν τις κοινωνικές δυνάμεις της χώρας στη συγκρότηση ενός παλλαικού μετώπου ενότητας που θα οδηγήσει σε ΛΑΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και θα αντιταχθεί στην καταστροφική νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλεται από τους εξωτερικούς πάτρωνες που τώρα κυβερνάνε.
papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: